ΕΙΔΗΣΕΙΣ
mesametaforas

Χρησιμοποιήστε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για καλύτερη υγεία!

Κι όμως! Η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάνει καλό στην υγεία. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα στοιχεία 6.000 ενήλικων αντρών και γυναικών με μέση ηλικία 50 ετών.

Τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά τον τρόπο που πήγαιναν στη δουλειά τους αλλά και την κατάσταση της υγείας τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, έδειξαν πως περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς απ’ ότι οι άντρες οι οποίοι προτιμούν το αυτοκίνητό τους.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, αυτοί που μετακινούνταν με τα ΜΜΜ ήταν κατά μέσο όρο 44% λιγότερο υπέρβαροι, είχαν 27% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση και 34% μικρότερη πιθανότητα να έχουν διαβήτη.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο πως αυτοί που μετακινούνταν με μετρό, λεωφορείο ή τραμ είχαν καλύτερους δείκτες υγείας ακόμη και από αυτούς που πήγαιναν στη δουλειά τους με το ποδήλατο ή με τα πόδια.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην αναφορά τους «οι άνθρωποι θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την πιθανότητα να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς αντί για το αυτοκίνητο τους, στο πλαίσιο μιας καθημερινής σωματικής άσκησης».