ΕΙΔΗΣΕΙΣ
bobousa

Φεστιβάλ στη Βωβούσα.. ναι κι εδώ

Φτιάχνετε ήδη βαλίτσα για τη Βωβούσα; Τότε καλό θα ήταν να ξέρετε ότι το χωριό είναι σχεδόν ανέγγιχτο απ’ τον τουρισμό, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ATM (ούτε λογος για POS), περίπτερα, μαγαζιά και φούρνοι, οπότε φέρτε τα τσιγάρα σας (να το κόψετε!), τις σερβιέτες σας και γενικά είδη πρώτης ανάγκης.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί ένα fleece για τις δροσερές βραδιές και αντίστοιχο εξοπλισμό (χοντρά sleeping bag και κουβέρτες), για όσους κάνουν camping, καθώς προβλέπονται σύντομες αναζωογονητικές βροχούλες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Φύση σημαίνει κουνούπια, οπότε καλό θα ήταν να φέρετε μαζί σας citronella (ή ότι άλλο σας αρέσει να χρησιμοποιείτε) και fenistil για τα τσιμπήματα. Αν θέλετε να κάνετε γυμναστική, φροντίστε να έχετε μαζί σας μια κουρελού ή ένα yoga mat και φέρτε την κουραμάνα σας για να σας ταΐσουμε γιατί προβλέπεται υπαίθριο μαγείρεμα!

Μην πείτε ότι δες σας το ‘παμε!

vovoysa

Εγκαίνια Σάββατο 30 Ιουλίου 2016. Διάρκεια εκδηλώσεων 30 Ιουλίου-6 Αυγούστου (Περιβόλι: 29 Ιουλίου).Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Η είσοδος στις προβολές, τις ομιλίες και τις εκθέσεις φωτογραφίας είναι δωρεάν.

30 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 2016 (Περιβόλι: 29 Ιουλίου). Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την αειφόρο ανάπτυξη και την τέχνη του φακού (φωτογραφία, videoart, κιν/φος), χωρίς να λείπει η μουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Η Βωβούσα δεν είναι μόνο πολιτισμός, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός για όσους αγαπούν το βουνό & το ποτάμι.

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. Το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία.

Πέρα από εκθέσεις και προβολές, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις και πολλά άλλα. Καλοκαιρινά φεστιβάλ γίνονται παντού στην Ελλάδα, ορεινή θεματολογία όμως έχει μόνο ένα. Μήπως ήρθε ο καιρός να πάρετε κι εσείς τα ελληνικά βουνά προσωπικά;

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 Φεστιβάλ Βωβούσας Α’ μέρος
28/7 29/7 30/7 31/7 1/8 2/8
Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή Δευτέρα Τρίτη
8:00 AM A’ μέρος 29 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου
9:00 AM
10:00 AM Εργαστήρια: Βοτανολογίας με την Ειρήνη Βαλλιανάτου Ομιλία «Ασπροπάρης, ο αετός μας» από την Ορνιθολογική Εταιρία και «Αγριόγιδο της Πίνδου» από Balkan Chamois Society Ομιλία: Το νομικό καθεστώς που διέπει τη συλλογή και καλλιέργεια βοτάνων Εργαστήρια για παιδιά: Animation με τον Μπάμπη Αλεξιάδη Χειροποίητη Αφίσα με την γραφιστική κολλεκτίβα BΚ (Bend + Χρήστος Κωτσίνης)
11:00 AM
12:00 PM
1:00 PM
2:00 PM
3:00 PM Άφιξη VOVOUSA BUS από την Αθήνα
4:00 PM
5:00 PM
6:00 PM
7:00 PM Έκθεση φωτογραφίας:- Hilde Aagaard (NOR), «Όρος» – Μαρίνος Τσαγκαράκης (GR), «Κατασκευασμένα τοπία». Έκθεση φωτογραφίας:- Yannic Bartolozzi (CH), «Explorateurs» – Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης (GR), «Tzoumerka Instant».
8:00 PM ΠΕΡΙΒΟΛΙ-Γρεβενών:Προεόρτια στο ξενοδοχείο Valia Calda. Προβολή δύο ταινιών ντοκιμαντέρ και παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας. ΠΡΟΒΟΛΕΣ
9:00 PM Μουσική εκδήλωση έκπληξη!
10:00 PM
11:00 PM Κωστής Δρυγιαννάκης Live + Ομιλία by ORILA Free Piece Of Tape Live by ORILA
12:00 AM
Κάθε μέρα Εργαστήριο: «Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με ανθρώπινες ιστορίες», με τον Βασίλη Λουλέ. Πληρ: http://goo.gl/2rEtiW
Γυμναστική 08:30-10:00. Υπαίθριο εργαστήριο σωματικής άσκησης με την Τζίνα Αποστολοπούλου.
Πινγκ-Πονγκ 10:00-22:00: Προπονηθείτε στα δύο τραπέζια του Δήμου Ζαγορίου. Υπέυθυνος: Νίκος Βραζιτούλης.
Επίσκεψη στις εκθέσεις φωτογραφίας 19:00. Αναζητήστε τον εθελοντή μας και απολαύστε την ξενάγηση.
Σημείωση:
Παρακαλούμε να συμβουλεύεστε το πρόγραμμα και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης για πιθανές αλλαγές και ενημερώσεις.

 

 Φεστιβάλ Βωβούσας Β’ μέρος
2/8 3/8 4/8 5/8 6/8 7/8
τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
6:00 AM Β’ μέρος 3 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου FREE DAY
στα Ψηλά Βουνά!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:12:00, VOVOUSA BUS (κεντρική πλατεία)Πληροφορίες: http://goo.gl/kGsztn
7:00 AM Ορειβασία: Βωβούσα-Αυγό-Βωβούσα. Αυξημένης δυσκολίας ανάβαση στην κορυφή Αυγό. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλα υποδήματα.Ορεινή ποδηλασία:Βωβούσα-Βάλια Σάσα-Πετρούμισα Μέτριας δυσκολίας ποδηλατική διαδρομή. Εκδρομή:Βωβούσα-Μέτσοβο-Δεμάτι Επίσκεψη με πούλμαν στη λίμνη πηγών Αώου, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ και το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο. Κυνήγι τρούφας στο Δεμάτι και γεύμα γευσιγνωσίας μανιταριών.
8:00 AM
9:00 AM
10:00 AM Εργαστήρια: Κoσμήματος: Κατερίνα Κούκου. Θεατρικό: Επιμέλεια: Αμάντα Μιχαλοπούλου DigiRaid: Διαγωνισμός φωτογραφίας. Πληρ: http://goo.gl/IkYO3G
11:00 AM ΗΜΕΡΙΔΑ: Ομιλίες σχετικές με το περιβάλον και τη χλωρίδα-πανίδα στη περιοχή NΑΤURA 2000
12:00 PM
1:00 PM
2:00 PM
3:00 PM
4:00 PM
5:00 PM
6:00 PM Τουρνουά -Απονομές Πινγκ-Πονγκ
7:00 PM Ομιλία: «Τα ψηλά βουνά». Συζήτηση και ανάλυση του έργου του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Συντονισμός: Αμάντα Μιχαλοπούλου Έκθεση αφίσας: Νεανικό εργαστήριο the BENT
8:00 PM
Ομιλία: Στράτος Καλαφάτης, «Το Χρώμα της Πίστης»
Προβολή ντοκιμαντέρ εργαστηρίου Λουλέ.
9:00 PM ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ Απονομή βραβείων DigiRaid
10:00 PM
11:00 PM Pina Bounce Live by ORILA Πάνος Αλεξιάδης Liveby ORILA Συναυλία Πολυφωνικό σχήμα: Stringless
12:00 AM
Κάθε μέρα Εργαστήριο: «Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με ανθρώπινες ιστορίες», με τον Βασίλη Λουλέ. Πληρ: http://goo.gl/2rEtiW
Γυμναστική 08:30-09:30. Υπαίθριο εργαστήριο σωματικής κίνησης με την Τζίνα Αποστολοπούλου
Πινγκ-Πονγκ 10:00-22:00: Προπονηθείτε στα δύο τραπέζια του Δήμου Ζαγορίου. Υπέυθυνος: Νίκος Βραζιτούλης.
Επίσκεψη στις εκθέσεις φωτογραφίας 19:00. Αναζητήστε τον εθελοντή μας και απολαύστε την ξενάγηση.

πηγή: vovousafestival.gr