opap-kautanzogleio

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη (video-φωτό)

Με τη συμμετοχή περίπου 900 παιδιών από συνολικά 13 ακαδημίες και 1000 γονέων διεξάγεται σήμερα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη, το 10ο και τελευταίο για φέτος Φεστιβάλ «Αθλητικές Ακαδημίες» της ΟΠΑΠ, που είχε θέσει ως βασικό στόχο να κάνει πράξη την αρχή «Σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι».

Συνολικά περίπου 10.000 παιδιά από 125 ακαδημίες συμμετείχαν στα 10 Φεστιβάλ που έγιναν, με πρώτο σταθμό το Ηράκλειο Κρήτης και στη συνέχεια στην Πάτρα, το Περιστέρι, την Κατερίνη, το Άργος, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, την Ξάνθη, την Καλλιθέα και σήμερα τέλος στη Θεσσαλονίκη.

Παιδιά που συμμετέχουν σε ακαδημίες από διαφορετικούς νομούς, πόλεις και περιοχές, ήρθαν κοντά, μαθαίνοντας το «ευ αγωνίζεσθαι», την ευγενή άμιλλα και το fair play, σε μια σειρά 10 δραστηριοτήτων, χωρίς σκορ, χωρίς βαθμολογία και χωρίς ηττημένους.

Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, διπλούς αγώνες  σε γήπεδο διαστάσεων 5Χ5, το «κορόιδο» , την άσκηση όπου τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν τη σκέψη του αντιπάλου, ποδοσφαιρικά κόλπα, το «πάσαρε γρήγορα» όπου διασκεδάζουν και αναπτύσσουν δεξιότητες και πνεύμα συνεργασίας, αλλά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, μια ενότητα στη διάρκεια της οποίας τα παιδιά ενημερώνονται από αθλητές τέτοιων αθλημάτων για το τι σημαίνει να έχει κάποιος μια αναπηρία, ενώ τα ίδια τα παιδιά βιώνουν μια αξέχαστη εμπειρία που τα ευαισθητοποιεί, δοκιμάζοντας να κινηθούν χωρίς να βλέπουν ή με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου.

Για το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα που διεξάγει η ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και κοινωνικής προσφοράς, μίλησε ο υπεύθυνος των «Αθλητικών Ακαδημιών» Βασίλης Αργυρίου, επισημαίνοντας πως στόχος είναι το Φεστιβάλ να γίνει και του χρόνου και να καθιερωθεί, δίνοντας την ευκαιρία να συμμετάσχουν ακόμη περισσότερα παιδιά. Οι προσδοκίες της διοργάνωσης υπερκαλύφθηκαν είπε, τονίζοντας πως η ανταπόκριση από τις ακαδημίες ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αργυρίου στο video που ακολουθεί:

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Φεστιβάλ, εκτός από δράσεις για τα παιδιά, περιελάμβανε επιστημονικές ομιλίες και σεμινάρια που απευθύνονταν και στους γονείς και αφορούσαν μεταξύ άλλων σε θέματα διατροφής, ψυχολογίας, πρώτων βοηθειών και προπονητικής.

Ρεπορτάζ : Αλέξης Αλεξιάδης

Παρακάτω, δείτε ένα video από το σημερινό πρόγραμμα στο Καυτανζόγλειο, αλλά και φωτογραφίες:

opap-kautanzogleio11 opap-kautanzogleio12 opap-kautanzogleio13 opap-kautanzogleio10 opap-kautanzogleio9 opap-kautanzogleio8 opap-kautanzogleio7 opap-kautanzogleio6 opap-kautanzogleio5 opap-kautanzogleio4 opap-kautanzogleio3 opap-kautanzogleio2 opap-kautanzogleio1

Ρεπορτάζ : Αλέξης Αλεξιάδης