ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για απολύσεις από σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης

Σε σχέση με την καταγγελία του Πανελλαδικού Σωματείου εργαζόμενων στην εταιρία Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ, ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ.Ανδρέας Νεφελούδης ανακοινώνει τα παρακάτω:

1. Με βάση τα στοιχεία της μισθωτής εργασίας του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που διατηρεί το υπουργείο Εργασίας, επιβεβαιώνεται ότι η παραπάνω εταιρία έχει απολύσει χωρίς προειδοποίηση από 01η/09/2015 8 εργαζομένους στο Καλοχώρι και 5 εργαζόμενους στο Μέτσοβο. Από τη συνολική ετήσια κίνηση της εταιρίας ανάγεται το συμπέρασμα ότι έκλεισε τα παραπάνω καταστήματα.

2. Η εταιρία «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» φαίνεται πως έχει αλλάξει επωνυμία, ίσως μετά τα προβλήματα χρεών πολλών εκατομμυρίων ασφαλιστικών εισφορών, και ο κ. Αρβανιτίδης εμφανίζεται απλώς ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «νέας» εταιρίας.

3. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είχε προβεί σε ανάκληση (προσωρινή άρση) της τότε επιβληθείσας κατάσχεσης, με την αιτιολογία ότι «έπρεπε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι». Έκτοτε δεν έχει υπάρξει νεότερο μέχρι την «εν μία νυκτί» απόλυση εργαζομένων.

Το υπουργείο Εργασίας θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξει τα εργασιακά δικαιώματα, να ακυρώσει τις απολύσεις και να διεκδικήσει τα χρέη που φαίνεται ότι υπάρχουν από την εταιρία προς το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Πηγή: euro2day