ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κινητό σας είναι πολύ πιο βρώμικο από όσο νομίζετε!

Δεν το αποχωρίζεστε ποτέ. Συχνά κοιμάστε με αυτό δίπλα σας και το κοιτάζετε κάθε τόσο. Γνωρίζετε όμως, πόσο, βρώμικο είναι το κινητό σας τηλέφωνο; Η απάντηση είναι: πιο βρώμικο από όσο νομίζετε. Έτσι, έδειξε έρευνα που έκανε η Deloitte.Σύμφωνα με την έρευνα, οι Αμερικανοί τσεκάρουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 47 φορές κάθε μέρα.

«Λόγω ότι οι άνθρωποι κουβαλούν παντού τα κινητά του, ακόμα και σε περιπτώσεις που θα έπλεναν κανονικά τα χέρια τους, πριν κάνουν οτιδήποτε, τα κινητά τηλέφωνα έχουν την τάση να γίνονται αρκετά αηδιαστικά», αναφέρει η Emily Martin, βοηθός καθηγητή επιδημιολογίας στο University of Michigan School of Public Health, σύμφωνα με το Time.

Ταυτόχρονα, πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν 17.000 βακτήρια στα τηλέφωνα των μαθητών λυκείου, ενώ επιστήμονες από το University of Arizona βρήκαν ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τις περισσότερες τουαλέτες.

Παρ΄ολ’ αυτά, τα περισσότερα βακτήρια από αυτά που βρίσκονται στα κινητά δεν θα σας αρρωστήσουν σε γενικές γραμμές, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.