ΕΙΔΗΣΕΙΣ
limani3

«Δεν πωλείται το λιμάνι»! Το ξεκάθαρο μήνυμα των κινητοποιήσεων της Θεσσαλονίκης» (Φωτό-video)

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε όλα τα λιμάνια της χώρας, αν δεν υπάρξει κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, προειδοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ),η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, με αφορμή τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων που ξεκινούν από σήμερα, στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη, τα  μέλη της Ομοσπονδίας υπαλλήλων λιμένων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στην πώληση του ΟΛΘ, με πανό διαμαρτυρίας, ενώ πραγματοποιούν και πορεία.

Από τις κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ αλλά και στη φορτοεκφόρτωση των αποσκευών επιβατών στους σταθμούς κρουαζιέρας.

H Φανή Γουργούρη, πρόεδρος Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΘ σε δηλώσεις της τόνισε: «Χαρίζουν το λιμάνι, δεν θα το επιτρέψουμε. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα του και τις εργασιακές σχέσεις».

Ο Λάζαρος Τανταλλιδης Πρ. Σωματειου Χειριστων οδηγών δήλωσε: από το Λιμάνι μπορεί να ξεκινήσει η ανάπτυξη της πόλης», ενώ ο Τριαντάφυλλος Αφεντουλίδης πρόεδρος των εργαζομένων υπογράμμισε: Μετατρέπουν το λιμάνι από κέντρο ανάπτυξης σε κέντρο κερδοσκοπίας»

Δείτε εδώ τις δηλώσεις:



Δείτε εικόνες από το PRESS724limani2 limani1

Λίγο μετά τις 11.00 οι εργαζόμενοι έφτασαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος τους κάλεσε να παραστούν την ερχόμενη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο και να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Δείτε τα βίντεο του press724.gr:


TAG