ΕΙΔΗΣΕΙΣ
trifwnalexiadis

Τρύφων Αλεξιάδης από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να δούμε το χρέος

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, όπου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τους παραγωγικού φορείς της Βόρειας Ελλάδος τα προβλήματα της αγοράς αλλά και να ακούσει τα αιτήματά τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία. «Είναι εποχή που οι πολιτικοί πρέπει να ακούμε την κοινωνία, παρά να μιλήσουμε στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης τόνισε ότι «πάει καλά. Θα διαψευστούν όσοι συνεχώς καταστροφολογούν. Οι πληροφορίες είναι ότι θα υπάρχει ένα αρχικό κείμενο και ότι μέσα σε αυτόν τον μήνα θα υπάρχει μια οριστική συμφωνία. Το σημαντικό είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος» και πρόσθεσε πως είναι πολιτικό πρόβλημα πολιτικές δυνάμεις που έχουν ψηφίσει συγκεκριμένα μέτρα να τα καταγγέλλουν όταν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Ως προς τα φορολογικά μέτρα που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση σχολίασε πως δεν αποτελούν πολιτική επιλογή, αλλά πολιτική αναγκαιότητα.

Από τη μεριά του ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος δήλωσε πως «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αιμορραγεί. Καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις».

papadopoulos_viotexniko epimelitirio

Απέδωσε μάλιστα ευθύνες τόσο στη σημερινή όσο και σε προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον αναπληρωτή Υπουργό πως «όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και εσείς δεν μας ακούτε».

Αξίζει να αναφερθεί πως κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει επιτέλους σοβαρά το υπαρκτό ζήτημα της μετανάστευσης των επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες.