ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασφάλιστρα με το… χιλιόμετρο – Η νέα τάση που προωθείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Είστε από τους οδηγούς που δεν χρησιμοποιείτε πολύ τακτικά το αυτοκίνητο σας, παρά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις, ίσως και για λίγα χιλιόμετρα την κάθε φορά; Γιατί να πληρώνετε κανονικά ασφάλιστρα, επιβαρύνοντας την τσέπη σας χωρίς λόγο, όταν μπορείτε να έχετε ασφαλισμένο το όχημα με κόστος ανά χιλιόμετρο;

Αυτό είναι και το βασικό νόημα των νέων ασφαλιστικών προϊόντων που άρχισαν να προωθούν εταιρείες το τελευταίο διάστημα, καθώς λόγω της κρίσης, το συγκεκριμένο έξοδο αποτελεί έναν ακόμη «βραχνά», εξαιτίας του οποίου πολλοί σκέφτονται να παρατήσουν το αυτοκίνητο τους.

Στην αγορά, βρήκαμε ήδη 2 προγράμματα που είναι άμεσα διαθέσιμα, ενώ δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις.

Λίγα χιλιόμετρα, λίγα ασφάλιστρα, με τη χρήση της τεχνολογίας

Μέσω της “ANYTIME” , η Interamerican δίνει τη δυνατότητα ασφάλισης οχημάτων με το χιλιόμετρο με τα νέα ασφαλιστικά προγράμματα οχημάτων «Buy the Mile» .

Τα προγράμματα διατίθενται απευθείας από την Anytime αλλά και από τα δίκτυα διαμεσολαβητών και συνεργαζομένων Πρακτόρων & Μεσιτών.

Η παρακολούθηση των χιλιομέτρων είναι εφικτή με την εγκατάσταση ειδικής τηλεματικής συσκευής (OBD) στο αυτοκίνητο, που παραχωρείται από την Anytime δωρεάν και εγκαθίσταται πολύ εύκολα στο όχημα. Τα προγράμματα «Buy the Mile» απευθύνονται σε κατόχους Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων που διανύουν μέχρι 5.000 χιλιόμετρα ετησίως και με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας από τον Ιανουάριο του 2000 και μετά.

Η συσκευή παρακολούθησης των χιλιομέτρων OBD έχει ενσωματωμένο σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης (GPS) και καταγράφει τον χρόνο έναρξης και λήξης κάθε διαδρομής, καθώς και τα στοιχεία γεωγραφικής θέσης που χρησιμοποιούνται, για τον υπολογισμό των διανυθέντων χιλιομέτρων. Τα στοιχεία γεωγραφικής θέσης δεν διατηρούνται και διαγράφονται άμεσα, αμέσως μετά τον υπολογισμό των διανυθέντων χιλιομέτρων. Η εγκατάσταση της συσκευής γίνεται απλά και γρήγορα από τον ίδιο τον πελάτη, ο οποίος ενημερώνεται για τα χιλιόμετρά του μέσω της ειδικής online εφαρμογής ή από το Buy the Mile application που εγκαθιστά σε κινητό smartphone. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ενημερώνεται αυτόματα με SMS ή με e-mail όταν έχει διανύσει το 80% των χιλιομέτρων που έχει επιλέξει και ακόμη, όταν φθάσει το 95%. Αν ο κάτοχος του ασφαλισμένου αυτοκινήτου ξεπεράσει τα 5.000 χιλιόμετρα, μπορεί να επεκτείνει την κάλυψη για επιπλέον 1.000 χιλιόμετρα, με την επέκταση να είναι δυνατή μόνο μια φορά ετησίως.

Οδηγώ λίγο – Πληρώνω λίγο

Ένα άλλο πρόγραμμα «επιβράβευσης» λίγων χιλιομέτρων, το «Οδηγώ λίγο – Πληρώνω λίγο», προωθεί η “ΑΧΑ Ασφαλιστική”. Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα έχετε τη δυνατότητα να λάβετε έκπτωση στην ασφάλιση του αυτοκινήτου σας ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχετε διανύσει. Έχοντας διανύσει λιγότερα από 5.000 χιλιόμετρα σε 12 μήνες επωφελείστε έκπτωση 20% στα ασφάλιστρά σας.

Το πρόγραμμα χρειάζεται μια εγγραφή που την κάνει ο καταναλωτής με τον ασφαλιστικό του συνεργάτη και όσοι έχουν ήδη ασφαλιστήριο σε ισχύ, συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα ή επικοινωνούν με τον ασφαλιστικό τους συνεργάτη για να λάβουν στη συνέχεια ενημερωτικό email, με το οποίο εγκαθιστούν την εφαρμογή «Οδηγώ λίγο – Πληρώνω λίγο» στο smartphone τους.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, ο πελάτης στέλνει τα απαραίτητα στοιχεία στην εταιρεία, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εικόνες από τον χιλιομετρητή του αυτοκινήτου. Τελειώνοντας το πρόγραμμα, στέλνει και την 2η μέτρηση, προκειμένου η εταιρεία να τον ενημερώσει για την έκπτωση που δικαιούται.

Για τους ακριβείς όρους και τις λεπτομέρειες των πακέτων, ο καταναλωτής είναι καλό να επισκεφτεί τους ιστοτόπους των εταιρειών, ή να επικοινωνήσει με τον ασφαλιστή του.