ikea-ellada

Το ΙΚΕΑ ανακαλεί προϊόντα για λόγους ασφάλειας και ζητεί την επιστροφή τους

Το  ΙΚΕΑ με ανακοίνωσή του καλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν τις μπαγκέτες ή το ξυλόφωνο LATTJO να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα γα την πλήρη αποζημίωση τους.

Όπως λέει η εταιρεία, τα προϊόντα είναι απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, στα οποία και απευθύνονται. Η ανάκληση έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα μιας και δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό. Βασίζεται σε αναφορές υπαλλήλων της, σύμφωνα με τις οποίες η ελαστική μπάλα των μπαγκετών είναι δυνατόν να αποκολληθεί ή να ξεβιδωθεί και αυτή μπορεί να τραβήξει την προσοχή παιδιών μικρότερης ηλικίας από αυτή των 6 ετών και άνω που προορίζονται τα προϊόντα.

Τα προϊόντα είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα σύμφωνα με τις εφαρμόσιμες προδιαγραφές για την ασφάλεια των παιχνιδιών. Παρόλα αυτά στην μετέπειτα έρευνα η ΙΚΕΑ εντόπισε σημεία που δεν αναφέρονται στις προδιαγραφές. Αυτό αφορά την χρήση των προϊόντων από παιδιά μικρότερης ηλικίας από αυτή των 6 ετών και άνω που προορίζονται τα προϊόντα.

«Παρόλο που στα προϊόντα έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι όσον αφορά τις εφαρμόσιμες προδιαγραφές και την νομοθεσία ανακαλούμε προληπτικά τις μπαγκέτες και το ξυλόφωνο LATTJO για την αποφυγή τυχόν περιστατικών» δηλώνει η Cindy Andersen, διευθύντρια του τομέα παιδικών προϊόντων της ΙΚΕΑ. Οι μπαγκέτες και το ξυλόφωνο LATTJO διατίθενται σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η ΙΚΕΑ από την 1η Νοεμβρίου 2015 και μπορούν να επιστραφούν σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ για την πλήρη αποζημίωση. Δεν είναι απαραίτητη η απόδειξη αγοράς του προϊόντος.




One thought on “Το ΙΚΕΑ ανακαλεί προϊόντα για λόγους ασφάλειας και ζητεί την επιστροφή τους

Comments are closed.