Astegos-dromos-pezodromio_photo

Τοίχος χαράς και αλληλεγγύης στην Άνω Πόλη

Δύο μεγάλες κρεμάστρες και η συμμετοχή των κατοίκων της Άνω Πόλης είναι αρκετά για να στηθεί ένας τοίχος χαράς και καλοσύνης όπως βαφτίστηκε από το προεδρείο της 3ης Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Έτσι, στην οδό Θεοφίλου 25 πίσω από το ΚΕΠ, στην αυλή του, θα στηθούν οι κρεμάστρες και θα πάρει «σάρκα και οστά» η κίνηση «Αντάλλαξε το» η οποία δεν αφορά φαγητό αλλά ρούχα, παιχνίδια, σκεύη και διάφορα άλλα αντικείμενα σε μια κίνηση ανθρωπιάς και κυρίως αλληλεγγύης.

Σε λίγες μέρες οι κάτοικοι θα μπορούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ να κρεμούν τα είδη που τους περισσεύουν και να παίρνουν κάτι άλλο.

«Αποφασίσαμε αυτή η δράση να μην αφορά τρόφιμα, τα οποία είναι ευπαθή και φοβόμαστε να μη χαλάσουν. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αφήνουν στον τοίχο της χαράς και της καλοσύνης οτιδήποτε τους περισσεύει. Ένα παντελόνι, ένα μπουφάν, ένα παιχνίδι ή ένα βιβλίο» δήλωσε η πρόεδρος της Γ’ κοινότητας, Βέτα Καλαϊτζίδου προσθέτοντας ότι μπορεί κάποιος να πάρει ένα είδος χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένος να αφήσει κάποιο ο ίδιος.

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα εδώ και έξι χρόνια έχει φέρει πιο κοντά τους κατοίκους ακόμα και στους μεγάλους δήμους και όπως ανέφερε η κ. Καλαϊτζίδου οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται.

«Είναι πολλοί αυτοί που έχουν ανάγκη κι έρχονται στην κοινότητα είτε για τρόφιμα, είτε για φάρμακα είτε για άλλα είδη και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε όλους» είπε χαρακτηριστικά.