ΕΙΔΗΣΕΙΣ
radiohead-rainbows

Γιατί «εξαφανίστηκαν» από το Διαδίκτυο οι Radiohead

Έκπληξη έχει προκαλέσει στους απανταχού θαυμαστές των Radiohead το γεγονός πως η διαδικτυακή παρουσία του συγκροτήματος έχει εξαφανιστεί, με την μπάντα να ανεβάζει αινιγματικά κείμενα στο ταχυδρομείο της, τροφοδοτώντας τις εικασίες για το πότε και το πώς θα κυκλοφορήσουν το ένατο άλμπουμ τους.

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος την Κυριακή πρόσφερε στους θεατές μια κενή σελίδα, ενώ ο λογαριασμός τους στο twitter (που μετρά 6 χρόνια παρουσία) είναι εντελώς άδειος με μόνο ένα μήνυμα: «»@Radiohead δεν έχουν τουιτάρει ακόμη». Στο facebook, περίπου 12 εκατομμύρια χρήστες έκαναν «like» σε μια κενή σελίδα.

Ο Μπράιαν Μέσατζ, εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης του συγκροτήματος είχε προηγουμένως δηλώσει πως το νέο άλμπουμ, συνέχεια του «King of Limbs» του 2011, θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Αλλά μέχρι την 1η Μαϊου, πολλοί αναρωτήθηκαν αν θα κυκλοφορήσει νωρίτερα μέσω μιας ασυνήθιστης μεθόδου. Ορισμένοι θαυμαστές μάλιστα πρόσφατα έλαβαν κάρτες στο ταχυδρομείο τους με το λογότυπο του συγκροτήματος και τις λέξεις: «Τραγουδήστε το τραγούδι των έξι πενών με τίτλο ‘Κάψτε τη μάγισσα’».

Η μπάντα είναι γνωστό πως έχει μια προϊστορία στις πρωτότυπες μεθόδους αποκάλυψης των νέων τους άλμπουμ. Μάλιστα, στην κυκλοφορία του προηγούμενου άλμπουμ τους, ο ίδιος ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Τομ Γιορκ, ήταν μεταξύ αυτών που μοίραζαν τις εφημερίδες με θέμα το νέο τους άλμπουμ στα δισκοπωλεία.

Πηγή: ethnos