ΕΙΔΗΣΕΙΣ
diaita kila

Τι να φάτε για πρωινό όταν κάνετε δίαιτα

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας γιατί βάζει μπρος τον μεταβολισμό ώστε να ξεκινήσει να κάνει καύσεις, χορταίνει και είναι λάθος να πιστεύουμε πως με το να το παραλείπουμε κερδίζουμε θερμίδες. Έρευνες έδειξαν πως άνθρωποι που παίρνουν πρωινό καταναλώνουν 1000 θερμίδες λιγότερες την ημέρα! Μάλιστα υπάρχουν τροφές που καίνε θερμίδες και αδυνατίζουν. Για να δούμε λοιπόν τα καλύτερα πρωινά αν κάνετε δίαιτα. Καλό θα ήταν κάθε μέρα να επιλέγετε από ένα διαφορετικό, έτσι για να μην βαρεθείτε τα ίδια και τα ίδια.

1. Αυγά βραστά ή ομελέτα με ένα κρόκο και δυο ασπράδια, ντοματίνια ψιλοκομμένα και μανιτάρια. 1 φέτα ψωμί πολύσπορο και καφέ ή τσάι σκέτο ή με γλυκαντική ουσία. Το αυγό έχει αποδειχθεί πια πως μπορεί να καταναλώνεται άφοβα 4 φορές την εβδομάδα, κάνει πολύ καλό στην εγκεφαλική λειτουργία, είναι πλήρες γεύμα και βοηθά πολύ στον μεταβολισμό.

2. Βρώμη 3 κουταλιές της σούπας με μια χούφτα καρύδια, γάλα χωρίς λιπαρά και κανέλα. Η βρώμη είναι το ιδανικό πρωινό γιατί σε χορταίνει και νιώθεις κορεσμό για πολλές ώρες. Βοηθά τη λειτουργία του εντέρου ενώ και τα καρύδια είναι τροφή ιδανική για τον έλεγχο του σωματικού βάρους αφού εκτός από τα δεκάδες οφέλη που έχει για την καρδιά, τη μνήμη, είναι αντιοξειδωτικά, δημιουργούν και αυτά αίσθημα κορεσμού. Όσο για την κανέλα; Μελέτες έχουν δείξει πως βάζει να δουλέψει ο μεταβολισμός στο φουλ!

3. Smoothie με γιαούρτι, μπανάνα ή μήλο, ginger και αμύγδαλα. Τα smoothies δίνουν ενέργεια, χορταίνουν και είναι πολύ πολύ υγιεινά.

4. Δυο φέτες μαύρο ψωμί με γαλοποπούλα βραστή και ένα βραστό αυγό. Η πρωτεϊνη που θα πάρετε από αυτό το πρωί θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια.

TIPS:

  • Βάλτε στη ζωή σας τη βρώμη. Συνδυάστε την με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και φρούτα.
  • Ρίξτε στα smoothies, στα δημητριακά και στο γιαούρτι σας λιναρόσπορο που είναι ιδανική τροφή και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
  • Πίνετε το πρωί μόλις ξυπνάτε ένα ποτήρι νερό, όχι κρύο. Αν μπορείτε ρίξτε και λίγες σταγόνες λεμονιού για να «καθαρίσει» ο οργανισμός σας.
  • Προτιμάτε το γιαούρτι από το γάλα γιατί σε αρκετές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί δυσανεξία.
  • Πίνετε όσο μπορείτε πιο συχνά πράσινο τσάι.

Πηγή: womannow.gr