ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tzebbous

Τζεμπ Μπους για το μακελειό στο Όρεγκον: Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν

Ο Τζεμπ Μπους, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, δήλωσε χθες ότι «αυτά τα πράματα συμβαίνουν», ερωτηθείς για το μακελειό στο πανεπιστήμιο στο Όρεγκον, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Γνωρίζω αυτό το είδος των προκλήσεων από όταν ήμουν κυβερνήτης διότι (…) ξέρετε, αυτά τα πράματα συμβαίνουν. Υπάρχει πάντοτε μια κρίση και η παρόρμηση είναι να κάνεις κάτι, και δεν είναι κατ’ ανάγκη το σωστό», είπε ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Φλόριντα, σε προεκλογική εκδήλωσή του. Λίγο αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα σχολίασε σαρκαστικά την εν λόγω δήλωση, σημειώνοντας «Δε νομίζω ότι χρειάζεται καν να αντιδράσω σε αυτό», πριν τονίσει για μία ακόμη φορά ότι η απραξία στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο της οπλοκατοχής αποτελεί «πολιτική απόφαση».

«Οι Αμερικανοί οφείλουν να ακούσουν και να κρίνουν οι ίδιοι, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κάθε δυο μήνες έχουμε ένα μακελειό. Και μπορούν να αποφασίσουν αν πιστεύουν πως «αυτά τα πράματα συμβαίνουν»», συνέχισε ο Ομπάμα.