ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tar-diktyo-allilegiis3

Συνεργασία ανθρωπιάς, μεταξύ TAP και Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Με κύριο σκοπό την παροχή βοήθειας και ενίσχυσης ιδρυμάτων και φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και ο διευθυντής του ΤΑΡ στην Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, μέσω του οποίου θα προχωρήσουν από κοινού σε δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας στο Βορειοελλαδικό τόξο.

Ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης* Νικόλαος Πέντζος, υπογράμμισε πως οι περίπου 350 – 400 επιχειρήσεις που συμμετέχουν μέχρι στιγμής στο Δίκτυο, έχουν ενισχύσει από το 2012 μέχρι σήμερα, περισσότερα από 55 ιδρύματα, φορείς και Μ.Κ.Ο, κυρίως σε επίπεδο παροχής υλικών-ειδών, αξίας ακόμη και μεγαλύτερης από 500.000 ευρώ, ενώ στόχος είναι να κινητοποιηθούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αρωγός πλέον στο έργο αυτό θα είναι και ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου, γνωστός ως ΤΑΡ, που μέσω της συνεργασίας αυτής θα υλοποιεί το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον κ.Σκούφια να αναφέρει ότι οι κοινωνικές δράσεις της εταιρείας του θα αφορούν κυρίως τις περιοχές από όπου θα περνάει ο αγωγός και θα δίνεται έμφαση στη δημόσια υγεία, την ασφάλεια, το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και φυσικά στα περιβαλλοντικά ζητήματα. «Θα δούμε που μπορούμε να συνεισφέρουμε και πως καθώς προχωράει το έργο» είπε ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ στην Ελλάδα

Από την πλευρά του ο κ.Πέντζος επισήμανε πως οι ανάγκες φορέων για ενίσχυση είναι πολύ αυξημένες το τελευταίο διάστημα και πως γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες. «Είχαμε προτεραιότητα στις δράσεις για τα παιδιά, αλλά πλέον ενισχύουμε και ηλικιωμένους και συσσίτια» είπε ο κ.Πέντζος.

 «Καμία ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα»

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του Press724, για το κατά πόσο ανησυχεί η διοίκηση της εταιρείας, για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και αν αυτές υπάρχει ενδεχόμενο να επηρεάσουν την πορεία υλοποίησης του έργου, ο διευθυντής του ΤΑΡ στην Ελλάδα είπε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Ελληνική Δημοκρατία, αναφέροντας πως η συνεργασία με την κυβέρνηση είναι πολύ καλή και πως υπήρχε διαχρονικά από αυτήν «δυνατή υποστήριξη» για την υλοποίηση του ΤΑΡ.

Ο κ.Σκουφιάς έκανε γνωστό πως τα επίσημα εγκαίνια των κατασκευαστικών εργασιών του ΤΑP, θα γίνουν στις 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και η κατασκευή του θα αρχίσει στα μέσα του 2016, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020, αναφέροντας παράλληλα τα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας και την ενίσχυση της γεωστρατηγικής της σημασίας.

«Εργαζόμαστε πολλά χρόνια για να φτάσουμε σε αυτήν την φάση», είπε ο κ.Σκουφιάς, δίνοντας μεγάλη έμφαση και στην αποδοχή του έργου από την σχεδόν ολική αποδοχή του, από τις κοινωνίες των περιοχών από όπου θα περάσει ο αγωγός. Είναι χαρακτηριστικό πως οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ελλάδα, μόνο πέρυσι, διήνυσαν με τα αυτοκίνητα τους περίπου 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα, εργαζόμενοι για την προετοιμασία του έργου καθώς και για τις επαφές τους με τις τοπικές κοινωνίες, που υπολογίζονται σε περισσότερες από 500. Στη συνέχεια τόνισε πως η εταιρεία του άκουσε τις όποιες απορίες ή ανησυχίες εξέφρασαν οι κάτοικοι των κοινωνιών αυτών, για αυτό και απαντούσε σε κάθε ερώτημα, «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με απόλυτο σεβασμό».

Ολοκληρώνοντας ανέφερε πως ο ΤΑΡ θα καταβάλλει αποζημιώσεις τόσο στους ιδιοκτήτες γης όσο και στους χρήστες της, πριν αρχίσει η κατασκευή του έργου, προκειμένου να μην προκύψουν καθυστερήσεις με αυτό το θέμα, ενώ ο τρόπος υπολογισμού των αποζημιώσεων αυτών έγινε λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες.

Δείτε φωτογραφίες από την συνέντευξη τύπου:

tar-diktyo-allilegiis4 tar-diktyo-allilegiis2 tar-diktyo-allilegiis

*Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, έχουν συστήσει οι παραγωγικοί φορείς της Β. Ελλάδος (τα τρία Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Β. Ελλάδος και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης).