ΕΙΔΗΣΕΙΣ
islandia-ifaisteio-bardarbunga

Συναυλία μέσα σε… ηφαίστειο

Την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική συναυλία μέσα σε ένα ηφαίστειο θα έχουν λίγοι μα τολμηροί «καλεσμένοι» τον Ιούνιο, στην Ισλανδία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ του «μυστικού ηλιοστασίου».

Μπορεί να μην έχει γίνει γνωστό ποιος καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει τις δημιουργίες του, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα από τώρα να αγοράσουν ένα από τα 20 μόλις «μαγικά» χαρτάκια, προκειμένου να παρακολουθήσουν μια συναυλία μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου Thrihnukagigur, σε βάθος 120 μέτρων κάτω από το στόμιό του.

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και για τη μετακίνηση των θεατών με… ελικόπτερο, ενώ καθησυχάζουν τους περισσότερο διστακτικούς, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο ηφαίστειο παραμένει ανενεργό εδώ και περίπου 4.000 χρόνια.

Πάντως, οι τιμές για τα εισιτήρια της ιδιαίτερης συναυλίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τσουχτερές, καθώς ξεκινούν από τα 170 ευρώ, περιλαμβάνοντας πάντως και τη μετακίνηση με ελικόπτερο από την πρωτεύουσα της χώρας, Ρέικιαβικ, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Πέρα από το απαραίτητο χρηματικό ποσό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να έχουν καλή φυσική κατάσταση, καθώς σε περίπτωση κακοκαιρίας θα χρειαστεί να περπατήσουν για περίπου 40 λεπτά μέχρι το σημείο της συναυλίας.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από κλειστοφοβία, αλλά και για τους… μεθυσμένους, στους οποίους δεν θα επιτραπεί η είσοδος για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: naftemporiki.gr