ΕΙΔΗΣΕΙΣ
sobara-epeisodia-sto-pakistan

Συγκρούσεις αστυνομικών-διαδηλωτών στο Πακιστάν – Δύο νεκροί

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν από δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία κατά πολιτών που επιχειρούσαν να εισέλθουν στο Ισλαμαμπάντ προκειμένου να πάρουν μέρος στις σχεδιαζόμενες διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στον δρόμο που συνδέει την Πεσαβάρ με το Ισλαμαμπάντ, στον οποίο οι αστυνομικοί είχαν στήσει οδοφράγματα και είχαν τοποθετήσει εμπορευματοκιβώτια για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να περάσουν.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν διοργανώνει διαδήλωση εναντίον του πρωθυπουργού ενώ το ανώτερο στέλεχος του ΡΤΙ δήλωσε πως δύο από τους εργάτες μας έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης ληγμένων δακρυγόνων. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τους θανάτους.

Ο πρώην παίκτης του κρίκετ Ίμραν Χαν και πολιτικού έχει απειλήσει να «σταματήσει τη λειτουργία» του Ισλαμαμπάντ στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να ανατρέψει τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, τον οποίο κατηγορεί για διαφθορά μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν με τη διαρροή των Panama Papers.Το 2014 υποστηρικτές του PTI είχαν αποκλείσει το Ισλαμαμπάντ επί τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Panama Papers, η κόρη και δύο γιοι του Σαρίφ έχουν off shore εταιρείες που είναι καταχωρισμένες στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, κάτι που αρνούνται.

Τουλάχιστον χίλιοι υποστηρικτές του PTI έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στην επαρχία Πουντζάμπ, από τις Αρχές.