ΕΙΔΗΣΕΙΣ
pleistiriasmoi

«Στο σφυρί» πρώτες κατοικίες ακόμη και για 500 ευρώ! Ξεσηκώνονται οι πολίτες

Μορφή… χιονοστιβάδας παίρνει πλέον η λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς. Οι πολίτες δεν διστάζουν να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, για να διακόψουν τις διαδικασίες. Τα περισσότερα ακίνητα που βγαίνουν «στο σφυρί» βρίσκονται στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πλειστηριασμοί στο Λαύριο, στη Νέα Ιωνία, στον Μαραθώνα, στο Κορωπί, καθώς και σε περιοχές όπως το Ίλιον, η Νίκαια, τα Μέγαρα και τον Πειραιά. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 59 πλειστηριασμοί, ενώ 27 από αυτούς αφορούν πρώτη κατοικία. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι κατοικίες οδηγούνται σε πλειστηριασμό για χρέη ακόμη και… 500 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί των ακινήτων «ξεπάγωσαν» το καλοκαίρι. Από τα 25 σπίτια που βγήκαν χθες σε πλειστηριασμό, τα 5 ήταν πρώτες κατοικίες. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, στο στόχαστρο μπήκε ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. στο οποίο έμενε μία εξαμελής οικογένεια.

Ο θυμός του κόσμου ξεχειλίζει. Οι πολίτες εισβάλουν στα δικαστήρια και συγκρούονται με τα ΜΑΤ, διακόπτοντας τις διαδικασίες. Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, έξω από το κτίριο των δικαστηρίων, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ εκτοξεύτηκαν και μπουκάλια με νερό.

Επίσης, ένταση επικράτησε και στα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Περιστερίου. Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν τρεις πλειστηριασμοί, μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων.

Έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25 άτομα που δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων εντός του κτιρίου και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο «σφυρί» τρία διαμερίσματα, και τα τρία πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.

Πηγή: real.gr