Τα τελευταία χρόνια και σε σημαντικό βαθμό εξαιτίας και της παράλληλης δράσης των ταλιμπάν, του Ισλαμικού Κράτους, της Αλ Κάιντα και παρακλαδιών τους, οι τρομοκρατικές επιθέσεις από φανατικούς έχουν αυξηθεί τόσο στη Δύση όσο και σε πολλές χώρες της ασιατικής ηπείρου.
Στην Ινδία οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν είναι κάτι άγνωστο και χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή κατά την εκδήλωση αυτών. Τα θύματα όμως της τρομοκρατίας είναι κατά πολύ λιγότερα από τα θύματα του…έρωτα και της αγάπης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που τηρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και όπως δημοσιεύτηκαν στην India Times:
- Την περίοδο 2001-2015, η «αγάπη» ήταν επίσημη καταγεγραμμένη αιτία και το κίνητρο για 38.585 δολοφονίες
- Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, την ίδια περίοδο, στοίχησαν τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους μεταξύ των οποίων πολίτες και ένστολοι
- 79.189 δολοφονίες επίσης εκτιμάται πως είχαν ως «αιτία» την αγάπη, την ερωτική απογοήτευση κλπ
- Την ίδια 15ετία καταγράφηκαν 260.000 απαγωγές με κίνητρο τον γάμο
- Κατά μέσο όσο στην Ινδία καταγράφονται 7 δολοφονίες, 14 αυτοκτονίες και 47 απαγωγές την ημέρα
Όπως σχολιάζει στην India Times η καθηγήτρια Uma Chakravarti, η οποία έχει διεξάγει πολλές έρευνες για τα φύλα, προκειμένου να κατανοήσει κανείς όλη αυτή τη βία (γύρω από τον έρωτα) θα πρέπει να αναζητήσει τις αιτίες της στο πατριαρχικό σύστημα και σε αυτό της διάρθρωσης της Ινδίας σε κάστες. Εξαιτίας αυτών, όπως εξηγεί, ασκούνται πιέσεις έως και βία με αντικείμενο την επιλογή του ατόμου που θα παντρευτεί κάποιος/α. «Η κάστα είναι ένας τρόπος ελέγχου των πόρων και μπορεί να επιβιώσει μόνο μέσα από τον αυστηρό έλεγχο των γάμων. Η πατριαρχία μαζί με οι κάστες επιβιώνουν μέσα από τη βία και αυτό εξηγεί τη χρήση βίαιων μέσων σε βάρος ανθρώπων που απειλούν την ιεραρχία».