ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυστήριο στην Ινδία: Το μωρό που γέννησε η 10χρονη δεν είναι του βιαστή-θείου σύμφωνα με το DNA!

Την υπόθεση του 10χρονου κοριτσιού στην Ινδία που δεν ενέκριναν να διακόψει την εγκυμοσύνη της που προεκυψε από βιασμό ανοίγουν ξανά οι αρχές της χώρας, καθώς το DNA του βρέφους δεν ταυτοποιείται με αυτό του θείου της που κατηγορείται ότι τη βίασε.

Μετά την απορριπτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την έκτρωση, η 10χρονη γέννησε τον προηγούμενο μήνα ένα κοριτσάκι. Το 10χρονο παιδί δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη της. Της είπαν πει ότι είχε πρηστεί η κοιλιά της εξαιτίας μίας πέτρας.

Κατηγορούμενος θεωρείται ο θείος της μικρής, ο οποίος τη βίαζε συστηματικά τους προηγούμενους επτά μήνες. Ο 40χρονος συνελήφθη και φυλακίστηκε, ενώ θα δικαστεί σε ειδικό δικαστήριο για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Μέχρι στιγμής δεν έχει έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το BBC, το αποτέλεσμα του γενετικού τεστ στο μωρό έχει εγείρει ερωτηματικά για το αν η 10χρονη κακοποιούνταν και από άλλους.

Ο πατέρας του παιδιού είχε δηλώσει νωρίτερα στο βρετανικό δίκτυο ότι ο κατηγροούμενος θείος δεν είχε αρνηθεί τις εις βάρος του κατηγορίες, ενώ και ο ίδιος είχε παραδεχθεί τις κατηγορίες.

«Προς το παρόν κανείς δεν είχε σκεφτεί οποιαδήποτε άλλη πιθανότητα. Το κορίτσι κατέθεσε στο δικαστήριο μέσω βίντεο και ξεκάθαρα κατονόμασε τον θείο της και αποκάλυψε την κακοποίησή της», δήλωσε αξιωματούχος που συμμετέχει στις έρευνες.

Η μητέρα του κοριτσιού έχει επανειλημμένα αναφέρει στους ερευνητές ότι δεν υποψιάζεται κάποιον άλλον, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται να παίρνει διαστάσεις μυστηρίου.

Την Τρίτη, αστυνομία και βουλευτές επισκέφθηκαν την οικογένεια ξανά για να μιλήσουν με το κορίτσι. Ανώτατος αστυνομικός αξιωματούχος τόνισε ότι θα ζητηθεί επανάληψη της ιατροδικαστικής εξέτασης για να διασφαλίσει ότι δεν έχει γίνει λάθος στην έκθεση του DNA.

Η εγκυμοσύνη του κοριτσιού έγινε γνωστή στα μέσα Ιουλίου, όταν διαμαρτυρήθηκε στους γονείς του για πόνους στο στομάχι και εκείνοι την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η άμβλωση απορρίφθηκε από το δικαστήριο με το σκεπτικό ότι η εγκυμοσύνη ήταν προχωρημένη και μία διακοπή της θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή του κοριτσιού.

Μετά τη γέννηση και την άρνηση της οικογένειας να κάνει κάτι με αυτό, το βρέφος βρίσκεται υπό την προστασία της πρόνοιας και θα δοθεί για υιοθεσία.