ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς θα γιορτάσει η Google τα 19 της χρόνια; – Παιχνίδια από… άλλη εποχή για όλους!

Τα 19 της χρόνια γιορτάζει σήμερα Τετάρτη η Google, με έναν ιδιαίτερο… τροχό της τύχης και παιχνίδια βγαλμένα από παλαιότερα Doodles.

Οι χρήστες της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης μπορούν να παίξουν μεταξύ άλλων μουσικά παιχνίδια, τρίλιζα, φιδάκι και πάκμαν, αλλά και να κάνουν κουίζ ή εξερευνήσεις σε μακρινά μέρη του πλανήτη, στα οποία αφιέρωσε κατά το παρελθόν η Google ορισμένα από τα Doodles της.

H Google, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών, αποτέλεσε έμπνευση των Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, όταν το 1996 έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

Τον Σεπτέμβριο του 1998, ιδρύθηκε η ιδιωτική εταιρεία Google η οποία είχε αρχικά ως βάση ένα γκαράζ στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια.

Τον Αύγουστο του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο, ενώ το 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια.