ΕΙΔΗΣΕΙΣ
sxolio-iaponia-xrimatistirio-nikkei-tokio

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Δικαίου

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται για πρώτη φορά το 33ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Δικαίου (33rd International Financial Law Conference), το οποίο διοργανώνουν οι επιτροπές Τραπεζικού και Χρηματιστηριακού Δικαίου του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου (International Bar Association – ΙΒΑ), από τις 18 έως τις 20 Μαΐου.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε νομικούς εξειδικευμένους σε θέματα τραπεζικού και χρηματιστηριακού δικαίου, ενώ φέτος συμμετέχουν 247 διεθνείς δικηγορικές εταιρείες.

Οι ενότητες που θα συζητηθούν είναι:
  • Κρατικά ομόλογα και τραπεζική αναδιάρθρωση: η ελληνική προοπτική.
  • Πρόοδος στην εφαρμογή της MiFID II: θα συνεχιστεί ο κατακερματισμός της αγοράς και ποιες είναι οι επιπτώσεις στη διαφάνεια της αγοράς;
  • Ρυθμιστικές κυρώσεις: το κόστος της μη συμμόρφωσης.
  • Αρνητικά επιτόκια: αίτια και συνέπειες.
  • Ποιος λέει πως δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι; Οι θετικές και οι αρνητικές πτυχές της αλλαγής φορολογικής κατοικίας.
  • Άμεσος δανεισμός – Ποιος δανείζει στη νέα διαφοροποιημένη χρηματοπιστωτική αγορά;
  • Solvency II – ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού.
  • Η επιστροφή των δομημένων προϊόντων.

Στην επιτροπή υποδοχής συμμετέχουν οι εξής 20 ελληνικές δικηγορικές εταιρείες: Antonopoulos & Associates, Bahas Gramatidis & Partners, Drakopoulos, Dryllerakis & ‎Associates, Elias Paraskevas Attorneys ‎1933, Felios & Associates, Iason Skouzos ‎& Partners, Karatzas and Partners, KG, ‎Koutalidis, Lambadarios, M ‎& P Bernitsas, MoratisPassas, Moussas & ‎Partners, Nicolas Kanellopoulos – Chara Zerva Associates, PotamitisVekris, ‎Rokas, Timagenis,  Tsibanoulis & ‎Partners, Zepos & Yannopoulos.

Συντονίζει από το Λονδίνο ο Ταμίας της Διεθνούς Επιτροπής Τραπεζικού Δικαίου του ΙΒΑ, Δημήτρης Παρασκευάς, τ. Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποίησης (1993-1999).

Η ελληνική οπτική θα παρουσιαστεί σε όλα τα πάνελ όπου υπάρχει ελληνική εμπειρία από Έλληνες ειδικούς, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής, που θα μιλήσει και για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Για το ζήτημα του δημοσίου χρέους και της ανακεφαλαίωσης του τραπεζικού συστήματος ομιλητής θα είναι και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Ο ΙΒΑ έχει 80.000 δικηγόρους/δικηγορικές εταιρείες και 190 δικηγορικούς συλλόγους – μέλη σε περισσότερες από 160 χώρες και συμμετέχει καθοριστικά στη διαμόρφωση της εξέλιξης της νομοθεσίας σε παγκόσμιο επίπεδο, βοηθώντας αποτελεσματικά την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε χώρες του τρίτου κόσμου.