poreia-thessaloniki-ekth-edoth

Σε εξέλιξη πορεία στη Θεσσαλονίκη κατά του πολυνομοσχεδίου (φωτό-video)

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, επισήμανε πως οι νόμοι που προωθεί η κυβέρνηση από τη στιγμή που ανέλαβε, είναι αρνητικοί για τους εργαζόμενους και σε αντίθεση με όσα διακήρυττε προεκλογικά. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Π.Κετικίδης, δήλωσε πως η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση αφορά στην αντίδραση των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απέναντι στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου που ισοπεδώνει και αφαιρεί δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ έκανε λόγο για παράδοση των «κλειδιών» της χώρας στους δανειστές.

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα. Από εδώ και πέρα το ψαλίδισμα των συντάξεων θα γίνεται με κόφτη» δήλωσε στο press724.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Βασίλης Παρτάλης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία:

poreia-thessaloniki-laiki-enotita