Η προετοιμασία είναι κάπως!!!
Προσωπικά με απωθεί αλλά ο Ανδρέας που είχε θύμησες απ το χωριό δεν είχε πρόβλημα.
Έτσι τα έβαλε για ένα μισάωρο στην κατσαρόλα μέσα σε νερό για να βγουν από το κέλυφος και να δούμε αν ειναι κάποιο χαλασμένο.
Προσοχή: Η κατσαρόλα να είναι καλά σκεπασμένη γιατί αλλιώς θα τα κυνηγάτε στα ταβάνια.
Μετά τα έπλυνε καλά και τα ζεμάτισε για λίγο (3 λεπτά) σε αλατισμένο νερό.
Στη συνέχεια έπιασα εγώ δουλειά. Έβαλα λάδι στο τηγάνι και μέσα κύμινο και δάφνη. Μόλις άρχισε να ζεσταίνεται έριξα τα σαλιγκάρια προσέχοντας το άνοιγμα να είναι προς τα κάτω, τα άφησα 6-7 λεπτά, πρόθεσα λίγο δενδρολίβανο κι αλάτι, έσβησα με κρασί και άφησα ακόμη 5 λεπτά. Κρασομεζές, αλλά και νηστίσιμη γκουρμεδιά.
Της Χριστίνας Φαρδή