pallomena

Σάλος αντιδράσεων για την παράσταση με τα παλλόμενα πέη στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (video)

Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιαν Φαμπρ να παρουσιάσει στην Επίδαυρο τη δική του πειραματική και αμφιλεγόμενη παράσταση Mount Olympus, γνωστή και ως τα «Παλλόμενα Πέη».

Η εν λόγω παράσταση, όπως ανακοινώθηκε θα παρουσιαστεί  στο φετινό φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που σύμφωνα με τον Γιαν Φαμπρ θα μετονομαστεί σε Διεθνές.

Το Mount Olympus, μια 24ωρη παράσταση είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας διάφορα σχόλια. Στην παράσταση αυτή συμμετείχαν 27 ερμηνευτές, οι οποίοι ενσάρκωναν Ολύμπιους θεούς, ημίθεους, θνητούς, τέρατα και ήρωες τραγωδιών -από τον Οιδίποδα ως τη Μήδεια- σε μια κοινή συνάντηση επί σκηνής, όπου, ως επί το πλείστον γυμνοί μόστραραν τα γεννητικά τους όργανα. Σε κάποια στιγμή μάλιστα επτά άνδρες με αρχαιοελληνικούς χιτώνες άρχιζαν να πάλλονται μπρος πίσω αποκαλύπτοντας σταδιακά τα γεννητικά τους όργανα μέχρι που έμεναν εντελώς γυμνοί και χόρευαν τσίτσιδοι συρτάκι υπό τους ήχους του θρυλικού Ζορμπά. Σε κάποια άλλη σκηνή εκτιλυσσόταν ένα διονυσιακό όργιο με τους ερμηνευτές να χορεύουν μέχρι και twerking, το χορό που έκανε μόδα η Μάιλι Σάιρους.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της ελληνοβελγικής σύμπραξης στην επιχειρούμενη εκ βάθρων ανανέωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Mount Olympus ο θίασος θα είναι μεικτός, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων (κυρίως Βέλγων) αλλά και Ελλήνων ηθοποιών και χορευτών, με το κάστινγκ να έχει ήδη αρχίσει.