touristes-parthenonas

Ρωσία: Μας ενδιαφέρει να αυξηθούν οι τουρίστες προς την Ελλάδα

«Σαν το σπίτι του νιώθει κάθε Ρώσος που επισκέπτεται την Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξη του στην εκπομπή Sputnik Express ο επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας τουρισμού Όλεγκ Σαφόνοφ.

Μάλιστα επισημαίνει ότι γίνονται προσπάθειες για αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εφέτος οι Ρώσοι δεν θα πάνε Τουρκία. Έμφαση δίδεται, όπως είπε ο κ. Σαφόνοφ, στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρας.

Αφού αναφέρθηκε στις αυξημένες τουριστικές ροές προς την Ελλάδα, που έφτασαν τα 1,2 εκατομμύρια τουρίστες το 2014, στάθηκε και στην κατακόρυφη πτώση 49% που σημειώθηκε πέρυσι. Όπως είπε η πτώση της ισοτιμίας στο ρούβλι με το ευρώ και το δολάριο είχε ως αποτέλεσμα το τουριστικό πακέτο να γίνει πολύ ακριβό για τους Ρώσους.

Για την αναστροφή της ως άνω κατάστασης ο κ. Σαφόνοφ προέτρεψε τους Έλληνες διοργανωτές ταξιδιών να προσφέρουν φθηνότερα πακέτα, προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση τους στη Ρωσία. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο και για την ταχύτερη έκδοση θεωρήσεων (visa).