email-e-mail-minuma-ilektronikou-taxudromeiou

Προσοχή! Κρούσματα υποκλοπής κωδικών email

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα υποκλοπής κωδικών email από τη Νιγηρία, με σκοπό την παρακολούθηση των λογαριασμών για την υποκλοπή στοιχείων από τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες κτλ.

Οι χάκερ, χρησιμοποιούν γνωστές σε προγραμματιστές μεθόδους για να σπάσουν τους κωδικούς, το brute force attack, με το οποίο βάζουν αυτοματοποιημένα τυχαίους κωδικούς μέχρι να βρουν τον σωστό.

Για τον λόγο αυτό, όπως επισημαίνουν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, οι κάτοχοι λογαριασμών email καλούνται να χρησιμοποιούν δύσκολους κωδικούς (πχ με πολλά στοιχεία και σύμβολα ενδεχομένως).

Ειδικά οι κάτοχοι ιστοσελίδων καλούνται να μπαίνουν στο cpanel τακτικά και να ελέγχουν τα «email forwarders» για να βλέπουν αν υπάρχει κάτι ύποπτο.

Όπως ενημέρωσε εταιρεία φιλοξενίας site, στα share hosting έχει προσθέσει φίλτρο για να απαγορευτεί η πρόσβαση σε Ip που ανήκουν στην Νιγηρία, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτα ασφαλές καθώς οι επιτήδειοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές για να μπουν από Ip άλλων χωρών .

Για αυτό και η καλύτερη λύση είναι η χρησιμοποίηση δύσκολου κωδικού στα email