ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ypologistis

Εμπιστευτικά δεδομένα από λάθος μοιράζεται το 27% των Ευρωπαίων

Αποκαλυπτική όσον αφορά στην άγνοια κινδύνου και την απερισκεψία που επικρατεί σε μεγάλο ποσοστό των χρηστών του Ίντερνετ όσον αφορά στον διαμοιρασμό εμπιστευτικών/ προσωπικών πληροφοριών είναι έρευνα της Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία το 27% των Ευρωπαίων μοιράζεται εμπιστευτικά δεδομένα κατά λάθος, ενώ το 13% αποκαλύπτει με τη θέλησή του προσωπικές πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η έρευνα αποδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή δεδομένων μέσω των online καναλιών επικοινωνίας. Σε αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνονται προσωπικές φωτογραφίες (για το 43% των Ευρωπαίων), στοιχεία επικοινωνίας (40%), φωτογραφίες άλλων προσώπων (34%), ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (29%) και πληροφορίες σχετικές με την εργασία (18%). Επίσης, το 16% των Ευρωπαίων έχει μοιραστεί ένα προσωπικό μυστικό, ενώ το 8% έχει μοιραστεί ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία.

Ωστόσο, το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ερωτηθέντων ανησυχεί ότι αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις του ή να φέρει σε δύσκολη θέση ή να προσβάλει κάποιον. Επιπλέον, ένας στους έξι Ευρωπαίους φοβάται ότι θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα του.