ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ipa-nea-yorki-apergia-odigon-sxolikon-leoforeion

Πράκτορες της CIA ξέχασαν εκρηκτικά σε… σχολικό λεωφορείο!

Έρευνα για την αμέλεια μίας ομάδας πρακτόρων της ξεκίνησε η CIA, όταν αποκαλύφθηκε ότι ξέχασαν να απομακρύνουν από ένα σχολικό λεωφορείο τα εκρηκτικά, τα οποία είχαν τοποθετήσει στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης.

Σύμφωνα με το διεθνή πρακτορεία, τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί στον χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου και παρέμειναν εκεί τη Δευτέρα και τη Τρίτη, όταν το σχολικό λεωφορείο ξεκίνησε και πάλι δρομολόγια μεταφέροντας μικρούς μαθητές.

Οι αστυνομικές αρχές πάντως διαβεβαίωσαν ότι τα παιδιά δεν διέτρεξαν κανένα κίνδυνο.

«Την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα των K-9 της CIA (τα σκυλιά της υπηρεσίας πληροφοριών που είναι ειδικά εκπαιδευμένα για να εντοπίζουν εκρηκτικά) μετείχε σε μια εκπαιδευτική άσκηση ρουτίνας με αστυνομικούς της κομητείας Λάουντουν, στη Βιρτζίνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση από απροσεξία εγκαταλείφθηκαν μέσα σε ένα από τα λεωφορεία», παραδέχτηκε η CIA σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η υπηρεσία δεσμεύτηκε ότι θα διεξαχθεί μια λεπτομερής και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι έλαβε αμέσως μέτρα για να ενισχύσει τις διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής των υλικών που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις.

Τα εκρηκτικά βρέθηκαν τελικά την Τετάρτη κάτω από το καπό του λεωφορείου, σε μηχανολογικό έλεγχο ρουτίνας.