remi-gaillard

Ο γάλλος Ρεμί ξαναχτυπά… πίσω από τις κάμερες Τροχαίας (video)

Το όνομά του Ρεμί. Τον ξέρει σχεδόν όλος ο κόσμος. Ανεβάζει βίντεο στο διαδίκτυο εδώ και πολλά χρόνια, κάνοντάς μας χαρούμενους. Προκαλεί άφθονο γέλιο πότε μεταμφιεσμένος σε γουρούνι σε κρεοπωλείο, πότε σε τουβλάκι τέτρις, τελευταία δε, χρίστηκε «φωτογράφος», χρησιμοποιώντας ως μηχανή τις… κάμερες της Τροχαίας.

Παρότι στη χώρα μας οι κάμερες καταγραφής ταχύτητας δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο, σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και στη Γαλλία, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν παντού. Κυρίως σε αστικές περιοχές, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους οδηγούς από το να αναπτύσσουν παράνομες ταχύτητες. Σε συνδυασμό με τις κάμερες ασφαλείας και τις κάμερες κάθε λογής, οι φωτογραφικές μηχανές της τροχαίας έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά μας σε ταινία που εξελίσσεται διαρκώς.

Αυτή την ταινία ο Γάλλος κωμικός Ρεμί Γκαγιάρ τη μετατρέπει σε κωμωδία, δίνοντας μια άλλη διάσταση, αστεία και καλλιτεχνική, στη χρήση των φωτογραφικών μηχανών της τροχαίας.

Το video είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό: ο Γκαγιάρ στήνει εμπρός στην κάμερα μια υπέροχη αιθέρια ύπαρξη και παροτρύνει τους οδηγούς να αυξήσουν την ταχύτητά τους για να λειτουργήσει η κάμερα της Τροχαίας παράγοντας φωτογραφία, που όμως, αντί για την πινακίδα του αυτοκινήτου, θα έχει συλλάβει στο φακό το ημίγυμνο μοντέλο. Στη συνέχεια, στήνει εμπρός της ένα υποτιθέμενο ζευγάρι νεόνυμφων για να έχουν, δωρεάν, εικόνες του γάμου τους, και ούτω καθεξής. Οι διερχόμενοι οδηγοί φαίνεται να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα.

Στην αρμόδια υπηρεσία της τροχαίας, την αρχική έκπληξη από τα πλάνα της ημίγυμνης κοπέλας, ενδεχομένως θα ακολούθησαν οργή και μίσος για τον ιδιότυπο Γάλλο καλλιτέχνη. Ο οποίος, ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο, δίνει το στίγμα της αντίθεσης στην παρακολούθηση και καταγραφή της καθημερινότητάς μας με τον πιο ευρηματικό, εύστοχο και ευχάριστο τρόπο.

Όπως γράφει και ο ίδιος στο λογαριασμό του στο youtube, «πήξαμε στις ψηφιακές εικόνες, ευτυχώς όμως η κυβέρνηση έθεσε τη διάθεσή μας συσκευές που παράγουν υπέροχες φωτογραφίες σε χαρτί».

Δείτε το βίντεο:

Πληροφορίες από: gazzetta.gr