sxoleio-2

Άρχισε πρόγραμμα δωρεάν σίτισης στα δημοτικά σχολεία

Άρχισε την Παρασκευή, 1η Απριλίου, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για παροχή γευμάτων σε εννέα δημοτικά σχολεία και για περίπου 1.500 μαθητές, μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 5ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καματερού, το 10ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων Ανάκασα, το 11ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων, το 4ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Ταύρου, το 5ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Ταύρου, το 4ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, το δημοτικό σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παλαιού Φαλήρου, το δημοτικό σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης και το 2ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Νέας Χαλκηδόνας. Ο αριθμός των μαθητών που υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα ανέρχεται στους 1625.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνέργεια με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ την ευθύνη για την υλοποίησή του θα έχουν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας και Δ’ Αθήνας καθώς και οι αρμόδιοι σχολικοί σύμβουλοι, οι διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των εν λόγω σχολείων.

Στο μεταξύ, από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώθηκε η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος «ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».

Η Α΄φάση υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος «Δεκατιανό στο Σχολείο» απέδειξε στην πράξη την αναγκαιότητα του προγράμματος αφενός και την αρμονική συνεργασία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας ως προϋπόθεση ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χωρίς την καθολική και συγκινητική συμμετοχή της σχολικής κοινότητας θα υπήρχε αδυναμία ως προς την υλοποίησή του.

Στο πνεύμα αυτής της συνεργασίας, προχωρούμε στη Β΄φάση υλοποίησης του προγράμματος «Δεκατιανό στο Σχολείο» μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2015 – 2016, συγκεκριμένα μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2016.

Το παραπάνω Πιλοτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε 66 Δημοτικά Σχολεία και συστεγαζόμενα σε αυτά Νηπιαγωγεία και αφορά το σύνολο των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, δηλαδή 11.500.

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» υλοποιείται με την ευγενική προσφορά των εταιριών «Γρηγόρης Μικρογεύματα», «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ Α.Ε.», «ΔΕΛΤΑ», «ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ», «3Ε», «ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ», που με κοινωνική ευαισθησία ανέλαβαν και συμβάλλουν με άριστο τρόπο στην υλοποίησή του.