potami

Ποτάμι: Ποιοι εξελέγησαν στα κομματικά όργανα στη Θεσσαλονίκη

Το 2ο Συνέδριο του Ποταμιού ολοκληρώθηκε χτες με το Σταύρο Θεοδωράκη να εκλέγεται ξανά στη θέση του Επικεφαλής του κόμματος με ποσοστό μάλιστα 88,16%, έναντι του Πάνου Ελευθεριάδη που συγκέντρωσε το 11,84%.

Πέραν όμως της εκλογής της ηγεσίας στο Ποτάμι, οι σύνεδροι εξέλεξαν επίσης και τα μέλη του Συμβουλίου Αξιοποίησης και Αξιολόγησης Στελεχών (ΣΑΑΣ) αλλά και της Μεγάλης Συνάντησης Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ).

Η ΜΕΣΥΑ αποτελεί στην ουσία τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα σύμφωνα και με το εκλογικό σύστημα.

Έτσι στην Α΄ Θεσσαλονίκης η ΜΕΣΥΑ αποτελείται από 6 μέλη τους: Δοϊρανλή Νικόλαο, Κατσανούλα Κωνσταντίνο, Κωνσταντίνου Γιάννη, Σπηλιωτόπουλο Αθανάσιο, Στατήρη Σπύρο και Χαιρόπουλο Αναστάσιο (σε αλφαβητική σειρά και όχι σε σειρά εκλογής).

Αντίστοιχα στη ΜΕΣΥΑ της Β΄ Θεσσαλονίκης εξελέγησαν οι Γιάννης Βογιατζής, Ρένα Θωμαΐδου και Τρύφων Τριανταφυλλίδης.

Ως προς το Συμβούλιο Αξιολόγησης Στελεχών, αποτελείται από μέλη που εκπροσωπούν όλες τις περιφέρειες τη χώρας, και η Κεντρική Μακεδονία εκπροσωπείται από τους Άκη Αγγελίδη, Χριστίνα Φαρδή και Παντελή Χατζηαθανασίου, όλοι από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε στο Press 724 ο κ. Στατήρης, μέλος της ΜΕΣΥΑ Α΄ Θεσσαλονίκης, υπήρχε προγραμματισμός να πραγματοποιηθεί και νωρίτερα το συνέδριο, με σκοπό μάλιστα και την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Οι πολιτικές εξελίξεις ωστόσο είχαν σαν αποτέλεσμα το συνέδριο να καθυστερήσει, με τις διαδικασίες ωστόσο να κυλούν εξαιρετικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως όλες οι ψηφοφορίες πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά χωρίς να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

«Τα όργανα που εξελέγησαν προέκυψαν ύστερα από τροποποιήσεις στο καταστατικό του κόμματος, με σκοπό μάλιστα την καλύτερη διασύνδεση των οργάνων».

Η δομή του ΣΑΑΣ είναι σχετικά μικρή καθώς αποτελείται από μόλις 21 άτομα, ενώ τις επόμενες ημέρες τα μέλη των ΜΕΣΥΑ από όλη τη χώρα, σε σύνολο 150 άτομα, θα προχωρήσουν στην εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, που θα αποτελείται από τον Επικεφαλής, δύο Γραμματείς και 12 μέλη.

Ο αριθμός των μελών της ΜΕΣΥΑ βέβαια αναμένεται να αυξηθεί καθώς θα προστεθούν και τα μέλη από τους αντιπροσώπους των τομέων Πολιτικής, της Επιτροπής Νεολαίας και της Επιτροπής Διαλόγου.