ΕΙΔΗΣΕΙΣ
alexandros-aithousa-ekdiloseon-perifereias

Πολιτιστικός σύλλογος ζητούσε 3 ευρώ για… «δωρεάν» παράσταση και χωρίς απόδειξη!

«Χορηγία» υπέρ του Πολιτιστικού Συλλόγου, βαπτίστηκαν τα 3 ευρώ χωρίς απόδειξη, που ζητούσαν στην είσοδο του κινηματοθέατρου «Αλέξανδρος» οι υπεύθυνοι παράστασης, η οποία κατά τα άλλα, είχε είσοδο ελεύθερη.

Την ίδια στιγμή, οι υπεύθυνοι ρωτούσαν τους προσερχόμενους αν έχουν κάνει κάποια… κράτηση για την παράσταση, ενώ μέσα στον χώρο του «Αλέξανδρου» οι περισσότερες θέσεις είχαν χαρτάκια που έγραφαν πως ήταν πιασμένες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονα παράπονα.

Όλα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στη διάρκεια της Θεατρικής παράστασης «Ημερολόγιο μιας χήρας» του Μποστ, που ανέβασε η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου.

Όπως ανέφερε στο Press724, άτομο που θέλησε να δει την παράσταση, στην αρχή ρωτήθηκε στην είσοδο, αν είχε κάνει κράτηση και στην παρατήρηση πως η εκδήλωση ήταν δωρεάν και πως πουθενά δεν αναφερόταν κάτι για κράτηση, η υπεύθυνη του είπε πως κάτι θα κάνει για να τον «βολέψει». Στη συνέχεια όμως ο καταγγέλλων διαπίστωσε πως υπήρχε ουρά από κόσμο, από τους οποίους ζητήθηκε το ποσό των 3ων ευρώ έκαστος, ως… χορηγία στον Πολιτιστικό Σύλλογο, χωρίς όμως να κόβεται κανένα παραστατικό.

Σε επικοινωνία του Press724 με την κα Φωτεινή Αθανασιάδου, η οποία δήλωσε πως ήταν η σκηνοθέτης και παραγωγός της παράστασης, επιβεβαιώθηκε πως δημιουργήθηκε θέμα με τις κρατημένες θέσεις. Η κ.Αθανασιάδου είπε ωστόσο πως κατόπιν συνεννόησης με όσους διαμαρτυρήθηκαν και αφού τους ζητήθηκε συγνώμη, βρέθηκε θέση για να δουν την παράσταση. Για το θέμα με τη «χορηγία», υποστήριξε πως οι υπεύθυνοι στην είσοδο δεν ζητούσαν χρήματα, αλλά αυτό αναφερόταν ως προαιρετικό στην αφίσα της παράστασης. Δήλωσε ακόμη πως ο θίασος είναι ερασιτεχνικός και πως δεν είχε ξαναδώσει παράσταση σε τέτοιον χώρο, αναφέροντας πως δεν γνώριζε για την υποχρέωση έκδοσης απόδειξης. «Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε συγνώμη για όποια αναστάτωση, ή παρεξήγηση προκλήθηκε. Δεν είχαμε ξανααντιμετωπίσει τέτοια θέματα στο παρελθόν και δεν υπήρχε καμία πρόθεση να δημιουργήσουμε πρόβλημα» είπε η κ.Αθανασιάδου, τονίζοντας πως η διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία και παραχώρησε τον «Αλέξανδρο», δεν γνώριζε και δεν έχει καμία ευθύνη για ότι έγινε.

Από την πλευρά της η κα Άννα Μυκωνίου, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε στο Press724 πως ο συγκεκριμένος χώρος όπως και άλλοι, παραχωρούνται δωρεάν σε φορείς, προκειμένου δωρεάν οι πολίτες, στους οποίους ανήκουν και οι χώροι, να απολαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτό σύμφωνα με την ίδια, είναι κάτι που αναφέρεται και στο έγγραφο με το οποίο παραχωρείται για χρήση το κτίριο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν πρόκειται για παράσταση με εισιτήριο, τότε προβλέπεται και χρέωση στον φορέα από 500 έως 1000 ευρώ. «Σε κάθε περίπτωση μετά από όσα συνέβησαν, αποφασίσαμε να αποκλείσουμε στο εξής τον συγκεκριμένο σύλλογο και δεν θα του ξαναπαραχωρήσουμε κάποιον χώρο» υπογράμμισε η κα.Μυκωνίου.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης