Ντελικάτο, εντυπωσιακό με υπέροχη εναλλαγή λευκού και κόκκινου χρώματος!
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1/3 φλιτζάνι κακάο, κοσκινισμένο
¾ φλιτζάνι ξινόγαλο
¼ φλιτζάνι κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το γλάσο
½ κιλό τυρί κρέμα, μαλακωμένο
½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακωμένο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε έναν –ένα τα αυγά και συνεχίζετε ο χτύπημα. Ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Μοιράζετε το μείγμα σε στρογγυλές φόρμες 10 εκατοστών, τις οποίες έχετε βουτυρώσει καλά και στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Ξεφορμάρετε τα κέικ και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ρίχνεται το τυρί κρέμα, το βούτυρο και ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά – σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κόβετε τα κέικ με ένα μεγάλο μαχαίρι οριζόντια στη μέση. Τοποθετείτε ένα δίσκο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε λίγο γλάσο. Σκεπάζετε με τον άλλο δίσκο και γαρνίρετε με λίγο γλάσο ακόμα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κέικ. Πασπαλίζετε το κέικ με τα τρίμματα από το κόψιμο του.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν πολλαπλασιάσετε τα υλικά επί τέσσερα μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή διώροφη τουρτίτσα.
Πηγή: eimaimama.gr