ΕΙΔΗΣΕΙΣ
festival2

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Εκπλήξεις, αθλητικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μία πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου «σκοπός είναι να φέρουμε αρκετό κόσμο στην πόλη ενόψει και του καλοκαιριού».

festival-tourismou

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν με τα τοπικά τους προϊόντα αλλά και τα συγκροτήματά τους τουλάχιστον δέκα περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Καστοριά, η Κοζάνη, η Πέλλα, η Σάμος, η Λέσβος, η Κέρκυρα, η Χαλκιδική και ο Έβρος. Οι εκθέτες, στα περίπτερα που έχουν ήδη τοποθετηθεί στο πλακόστρωτο της Παραλία της πόλης, από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι το Μακεδονία Παλλάς, θα είναι περίπου 40 και από αυτούς οι 15 προέρχονται από τον κλάδο του τουρισμού.

Ακόμα, όπως υπογράμμισε ο Κλεόβουλος Θεοτόκης, Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου «η επίσημη άδεια για το Φεστιβάλ δόθηκε στις 21 Απριλίου, οπότε όλα ετοιμάστηκαν μέσα σε ένα μήνα». Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση, το κάνουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς ενώ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει δαπανήσει 10.000 ευρώ για τα έξοδα του Φεστιβάλ.

Επιθυμία των οργανωτών είναι να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός και το συγκεκριμένο Φεστιβάλ να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας τονίζοντας ότι «ο τουρισμός δεν είναι μόνο στην Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο αλλά σε ολόκληρη τη χώρα» σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου επιτέθηκε στην Κυβέρνηση όσον αφορά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου λέγοντας ότι «αυτό που ψηφίστηκε χθες, είναι το χειρότερο νομοθέτημα που είδε ποτέ ο τόπος μας. Η Κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί γιατί, για μία ακόμα φορά επιλέγει να φορτώνει τους φόρους και όχι να ελαφρύνει τις δαπάνες. Η τακτική αυτή θα μας αφανίσει».