ΕΙΔΗΣΕΙΣ
boutaris

Μπουτάρης: Θα διεκδικήσουμε την Προβλήτα 1 από τον Πρωθυπουργό

Ευρεία σύσκεψη φορέων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν πρόσκλησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το σημερινό θέμα είναι η ιδιωτιωτικοποίηση του ΟΛΘ, που έχει πάρει το δρόμο της, αλλά η προβλήτα 1. Τα περασμένα χρόνια είχαμε διαβεβαιώσεις για την παραχώρησή της και γι αυτό επενδύθηκαν ένα σωρό λεφτά, για να μπορούν να την χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της πόλης. Η τελευταία σύμβαση από το ΤΑΙΠΕΔ παραχωρεί και την 1η Προβλήτα και σε αυτό είμαστε αντίθετοι» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει και να διαμορφώσει την προβλήτα και τα έσοδα να είναι ανταποδοτικά, για το καλό της Θεσσαλονίκης. «Ζητούμε από όλους τουςφορείς υποστήριξη, ώστε να πάμε στον πρωθυπουργό και να τη διεκδικήσουμε. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις, πρέπει να καταστεί το λιμάνι χώρος υποδοχής της κρουαζιέρας» τόνισε.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο χώρο του Λιμανιού, όπως το Μουσείο Κινηματογράφου ή το Μουσείο Φωτογραφίας, καθώς και άλλοι χώροι τέχνης και διασκέδασης να παραμείνουν εκεί, καθώς ο Δήμος μπορεί να έχει έσοδα, που θα χρησιμοποιεί για τη λειτουργία του χώρου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, εργαζόμενοι του ΟΛΘ άνοιξαν πανό κατάτης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.

dimot.simvoylio.limani