ΕΙΔΗΣΕΙΣ
prosfyges-Peiraias

ΤΩΡΑ: Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά – Αρνούνται να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας οι πρόσφυγες

Ένταση έχει προκληθεί αυτή την ώρα στο λιμάνι του Πειραιά, με τους πρόσφυγες που αρνούνται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Οι πρόσφυγες και μετανάστες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία, αντιδρώντας στην υποχρεωτική μετακίνηση και στέγασή τους εκτός του χώρου του λιμανιού.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε προ λίγου και ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος, για να πείσει τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το χώρο, αλλά σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, απαίτησε να μην καταγραφεί αυτό από δημοσιογράφους.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος φέρεται να δήλωσε: «Δεν θα γίνει on camera. Ο χώρος είναι δημόσιος. Θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και από τις κάμερες και από τον κόσμο. Μια παράκληση. Είναι ευθύνη όλων μας και των media. Μην δω τους εαυτούς μας το μεσημέρι στην τηλεόραση. Γιατί προσωπικά έχω την ευθύνη της εικόνας μου. Είναι δικιά μου η εικόνα. Είμαι ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής».

Στο λιμάνι βρίσκονται εκπρόσωποι τριών υπουργείων. Εκτός από τον κ. Παπαδόπουλο είναι ο γ.γ. Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο επιχειρησιακός συντονιστής και γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης.

Εδώ αναμένεται επίσης να καταπλεύσει το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τον Βόλο περίπου 50 προκάτ οικίσκους, που θα μεταφερθούν με φορτηγά στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά. Το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα και να μεταφερθούν σε αυτό πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά.

Το συμβάν συνέβη σε συνέχεια της εξέλιξης της διαδικασίας ενημέρωσης προσφύγων και μεταναστών  που βρίσκονται στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-3 στον Πειραιά από το πρωί, προκειμένου να πειστούν να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα προσωρινής διαμονής.

 

Πληροφορίες από: enikos.gr