ΕΙΔΗΣΕΙΣ
boutaris

Επίθεση Μπουτάρη κατά των διοργανωτών του Μαραθώνιου! Τι ενόχλησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Φανερά ενοχλημένος παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»! Μάλιστα έκανε αναφορά σε ένα «καυγαδάκι» όπως το αποκάλεσε με τους διοργανωτές του Μαραθωνίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ο λόγος για τον «καυγά» ήταν η απόφαση των διοργανωτών του Μαραθωνίου να δώσουν την μετάδοση των αγώνων στην ΕΡΤ-3, παρότι συνηθίζεται τέτοιου είδους διοργανώσεις να καλύπτονται από την TV-100.

Ο Μπουτάρης άφησε ανοιχτό να αλλάξει η «τακτική» του Δήμου προς τέτοιες διοργανώσεις, καθώς όπως είπε υπάρχουν μεγάλες χορηγίες, όπως της WIND ή της STOIXIMAN και ο Δήμος δεν παίρνει λεφτά από αυτά, ενώ έχει έξοδα – όπως την καθαριότητα μετά τη διεξαγωγή.

Η διοίκηση του δήμου έστειλε ήδη επιστολή διαμαρτυρίας στους διοργανωτές του μαραθωνίου (ΜΕΑΣ Τρίτων), ενώ ο κ. Μπουτάρης, από βήματος του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε στο γεγονός.

«Ο δήμος έχει στηρίξει εμπράκτως τον Μαραθώνιο. Από το 2012 έως το 2015 η ΤV100 πραγματοποιούσε συστηματικά τη μετάδοση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και είδατε πόσο πολύ αυξήθηκε η συμμετοχή. Φέτος οι διοργανωτές έδειξαν την προτίμησή τους στην ΕΡΤ3, δίνοντάς της την πρωτοκαθεδρία της μετάδοσης, ενώ η δημοτική τηλεόραση κάλυψε με θέματα κάποιες από τις εκδηλώσεις, όπως τα 5 και τα 10 χλμ. Αυτή η εξέλιξη μας έφερε στη δυσάρεστη θέση να τους στείλουμε επιστολή στους διοργανωτές.

Ο δήμος δεν λαμβάνει έσοδα από τη διοργάνωση του μαραθωνίου, την ώρα που έχει μεγάλα έξοδα, όπως τη διάθεση καγκέλων και την καθαριότητα των δρόμων μετά τη λήξη τους. Δεν μπορούν οι διοργανωτές μιας εκδήλωσης, ο ΜΕΑΣ Τρίτων, που έχει μεγάλη χορηγική υποστήριξη, να κάνουν ό,τι θέλουν και να μην αφήνουν χρήματα στην πόλη. Θα το σκεφτούμε πολύ αν του χρόνου θα συνεχίσουμε την ίδια πρακτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.