xaker

Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε PayPal, Twitter και άλλα sites

Μια περίπλοκη επίθεση εξαπέλυσαν χάκερς κατά του Twitter, του PayPal, τουSpotify και άλλων ιστοσελίδων, κάνοντας χρήση κοινών συσκευών όπως webcams, με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση σε ορισμένες από τις γνωστότερες ιστοσελίδες του κόσμου.

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές που συνδέονται με το διαδίκτυο, οι οποίες είχαν μολυνθεί με κώδικα που τους επέτρεπε να προκαλέσουν διακοπές που ξεκίνησαν στις ανατολικές ΗΠΑ και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές στις χώρας αλλά και στην Ευρώπη.

«Η περιπλοκότητα των επιθέσεων είναι αυτό που μας δυσκολεύει», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής της εταιρείας Dyn, της εταιρείας υποδομής που λειτουργεί ως «πίνακας ελέγχου» για την κίνηση στο διαδίκτυο.

Η αμερικανική υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI ερευνούν την υπόθεση.

Η κυβερνοεπίθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο πρωτοφανους ανησυχίας για την κυβερνοαπειλή στις ΗΠΑ, καθώς χάκερς έχουν παραβιάσει πολιτικούς οργανισμούς και εκλογικές υπηρεσίες.

Οι χθεσινές διακοπές έγιναν κατά διαστήματα και σημειώθηκαν σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Χρήστες παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε δεκάδες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το Mashable, το CNN, οι New York Times, η Wall Street Journal κ.α.

Σύμφωνα με την εταιρεία Dyn, οι επιθέσεις έγιναν από εκατομμύρια διαδικτυακές διευθύνσεις και είναι μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ.