Παραδοσιακό φαγητό που συνηθίζεται στη Μακεδονία προκειμένου οι νηστεύοντες να φάνε ψάρι στις 25 Μαρτίου και των Βαίων.Ξαρμυρίζουμε τον υγράλατο μπακαλιάρο.
Σωτάρουμε δύο ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια.
Εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει το σπανάκι και ό,τι άλλα χόρτα έχουμε. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ντομάτα, άνηθο, μαιντανό, και μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε πυρέξ, προσθέτουμε τα χόρτα και λάδι και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα.
Πρέπει να απορροφηθούν τα υγρά και να πιάσει μία κρούστα.
ΥΛΙΚΑ:
Κρεμμυδάκια
Σπανάκι
Αλμυρό μπακαλιάρο
Ντομάτα,
Άνηθο,
Μαιντανό,
Μπαχαρικά (Αλάτι, Πιπέρι κλπ)
Λάδι