ΕΙΔΗΣΕΙΣ
parisi-ekrixi

Γαλλία: 17 τραυματίες από την έκρηξη στο Παρίσι

Στιγμές αγωνίας βίωσαν οι πολίτες στο κέντρο του Παρισιού έπειτα από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στο έκτο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ισχυρή έκρηξη και ο πυκνός μαύρος καπνός που κάλυψε την περιοχή «ξύπνησε» μνήμες από τις επιθέσεις τρομοκρατίας της 13ης Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο οι χειρότεροι φόβοι των κατοίκων του Παρισιού να επιβεβαιωθούν, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από διαρροή αερίου.

Από την έκρηξη, ωστόσο, τραυματίστηκαν 17 άνθρωποι, εκ των οποίων ένας σοβαρά, και σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation από τους τραυματίες οι δέκα είναι πυροσβέστες, οι οποίοι φέρουν ελαφρά τραύματα.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα της πολιτικής προστασίας.

«Ακούσαμε μία ισχυρή έκρηξη και είδαμε καπνό», δήλωσαν δύο φοιτητές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγη ώρα μετά το περιστατικό.

«Ένιωσα το δάπεδο να τραντάζεται και άκουσα έναν δυνατό θόρυβο. Μετά υπήρχε οσμή καπνού. Υπήρχε πολύς κόσμος στο δρόμο και ακούγονταν συναγερμοί», δήλωσε στο δίκτυο Local η Τζίνα Μπινιόν που ζει στην περιοχή.

«Βρισκόμουν σπίτι μου, τα τζάμια των παραθύρων σείστηκαν ακόμα και στο κτίριό μου, που βρίσκεται δύο δρόμους μακρύτερα. Και κατόπιν πυκνός γκρίζος καπνός και αυτή η μυρωδιά του καμένου… Λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών, σκεφτήκαμε ότι επρόκειτο για μία επίθεση», είπε η Σιλβί Γκιγιομέν.

Όλα αυτά, ενώ η σκιά της τρομοκρατίας σκεπάζει τη Γαλλία με το φόβο για νέο «χτύπημα» να κυριαρχεί στην γαλλική πρωτεύουσα.

Οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών στο Twitter μετά την έκρηξη το αποδεικνύει, καθώς αναρτήσεις όπως «το Παρίσι καίγεται» και «ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί, πίστευαν ότι είναι βόμβα», επικράτησαν στον τόπο κοινωνικής δικτύωσης λίγα λεπτά από το περιστατικό.

Πηγή: protothema.gr