neadimokratia

Μετακομίζει σε νέα… έδρα η ΝΔ Θεσσαλονίκης

Στα δυτικά και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Καλού που βρίσκεται δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μετακομίζει η ΝΔ Θεσσαλονίκης. Η απόφαση ελήφθη, το κτήριο βρέθηκε και η μετακόμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

Ετσι η τοπική ΝΔ αλλάζει σελίδα. Το κτήριο επί της Μητροπολίτου Ιωσήφ, όπου το κόμμα στεγαζόταν από το 1998, βρισκόταν σε μια ιδιαίτερα ακριβή περιοχή, όπου κατά διαστήματα είχαν της έδρα τους η εταιρία του Λάκη Γαβαλά, η Βurberry και μέχρι τις αρχές του χρόνου η Louis Vuitton.

Τα νέα γραφεία βρίσκονται σε μια πιο λαϊκή περιοχή, η οποία γειτνιάζει με το σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και τις λαμαρίνες του εργοταξίου του μετρό που βρίσκεται εκεί. Πολιτικά οι συνειρμοί είναι προφανείς, με τη ΝΔ να επιδιώκει να δείξει ότι πηγαίνει πιο κοντά στα λαϊκά στρώματα.

Ταυτόχρονα βέβαια το κέρδος είναι βασικά οικονομικό, καθώς το ενοίκιο στα νέα γραφεία είναι σαφώς πιο χαμηλό. Στη Μητροπολίτου Ιωσήφ, όπου τα γραφεία κάλυπταν ένα χώρο 780 τ.μ. και εκτείνονταν σε τρεις ορόφους, το μίσθωμα είχε ξεκινήσει από 9.000 ευρώ και μετά από δύο αναπροσαρμογές έφτασε πια να κυμαίνεται στα 5.800. Αντίστοιχα το νέο ενοίκιο δεν θα ξεπερνά τα 1.000. Οσο για το εμβαδόν είναι περίπου 400 τ.μ., ενώ τα νέα γραφεία εκτείνονται μόνο σε ένα όροφο, που είναι πέμπτος.