ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζικά πυρά της αντιπολίτευσης για τις αυξήσεις στα μέσα μεταφοράς

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει η απόφαση του υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει σε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από την Πρωτοχρονιά.

«Η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης αριστεράς αυτοδιαψεύδεται, για μια ακόμη φορά. Αυξάνει πάνω από 16% τις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Χτυπά τα λαϊκά, τα οικονομικά αδύναμα και μεσαία στρώματα της κοινωνίας», σχολιάζει και σημειώνει ακόμα ότι «αυτό δεν είναι κοινωνική ευαισθησία. Είναι κοινωνική αναλγησία», σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος για τις Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης​ τονίζει πως η αύξηση 17% στις τιμές των εισιτηρίων είναι το «πρωτοχρονιάτικο δώρο» της κυβέρνησης. Σε δηκτικό τόνο ο κ. Μανιάτης σχολιάζει ότι «προφανώς στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται τις αυξήσεις στα εισιτήρια ως φιλολαϊκό μέτρο που με προσμονή ανέμεναν οι πολίτες».

«Μετά τις τζάμπα μετακινήσεις, με λεφτά όμως των φορολογουμένων που «χάρισε» ο κ. Σπίρτζης στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, μετά την αδιαφορία του να διεκδικήσει από τα συναρμόδια υπουργεία τα αναγκαία κονδύλια, μας ανακοινώνει την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23%», συμπληρώνει.

«Δεύτερη φορά αριστερά, αλλά με πρώτη φορά μνημονιακές αυξήσεις αγαθών λαϊκής ανάγκης, δείγμα των γενναίων και ηρωικών διαπραγματευτικών επιτυχιών τους. Άξιος ο μισθός τους!», καταλήγει.

Το Ποτάμι από την πλευρά του εστιάζει την κριτική του στον υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζη. «Πρόκειται για τον ίδιο υπουργό που, υπερασπιζόμενος τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τις ημέρες του δημοψηφίσματος, αποφάσισε τις δωρεάν μετακινήσεις με απώλεια εσόδων 9,5 εκατ. ευρώ αφού το τζάμπα ίσχυε ακόμη και για τους τουρίστες» σημειώνει και προσθέτει:

Και τώρα, αντί να πληρωθούν οι οφειλές των υπουργείων που φθάνουν τα 20,5 εκατομμύρια και να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, ο κ. Σπίρτζης στέλνει το λογαριασμό σε αυτούς που κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πόσο ακόμα θα πληρώσουμε τον λαϊκισμό, την ασχετοσύνη και την ανικανότητά τους;

Πηγή: newpost.gr