mmm

Οι 9 πόλεις του πλανήτη με τις πιο ακριβές δημόσιες συγκοινωνίες

Αν δεν είσαι αρκετά τυχερός να δουλεύεις από το σπίτι ή να πηγαίνεις με τα πόδια στη δουλειά σου, τότε πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Όσοι μένουν μακριά από το κέντρο της πόλης, ξέρουν ότι η μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες μπορεί να είναι εξαιρετικά κουραστική. Ταυτόχρονα, βέβαια, μπορεί να είναι και ακριβή, καθώς απαιτεί κατά κανόνα ένα αξιοσέβαστο μέρος του μηνιάτικου.

Ποιες πόλεις έχουν λοιπόν τις ακριβότερες συγκοινωνίες; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Expert Market και του Business Insider, αυτή είναι η λίστα με τις πόλεις με τις πιο ακριβές συγκοινωνίες (το κριτήριο βασίστηκε στο ποσοστό επί του μηνιαίου μισθούν που καλύπτει η καθημερινή αγορά ενός εισιτηρίου μετ’ επιστροφής):

9. Παρίσι: Οι Παριζιάνοι καλούνται να πληρώσουν το 11% του μισθού τους για να χρησιμοποιήσουν καθημερινά το μετρό -που λειτουργεί εδώ και 115 χρόνια- καθώς και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

8. Λονδίνο: Οι Λονδρέζοι κατηγορούν τα μέσα μεταφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας γιατί τα βρίσκουν πάντα γεμάτα, θεωρώντας τα παλιά και ακριβά. Αν και για τα δύο πρώτα υπάρχουν και πολύ χειρότερα, το τρίτο μάλλον ισχύει και με το παραπάνω, καθώς οι κάτοικοι της πόλης καλούνται να πληρώσουν 365,82 δολάρια –13% του μισθού τους- για να τα χρησιμοποιούν καθημερινά.

7. Αθήνα: Ένας μύθος καταρρέει. Με βάση το μέσο όρο του μηνιαίου εισοδήματος των Αθηναίων (784,76 δολάρια), οι τελευταίοι καλούνται να πληρώσουν το 13% του μισθού τους για τα μέσα μεταφοράς.

6. Όσλο: Η Νορβηγία είναι έτσι και αλλιώς μία από τις ακριβότερες χώρες του πλανήτη και τα μέσα μεταφοράς δεν αποτελούν εξαίρεση. Όσοι τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, πρέπει να δαπανήσουν 463 δολάρια το μήνα, που αντιστοιχεί στο 15% του μηνιαίου εισοδήματος.

5. Βαρσοβία: 135 δολάρια το μήνα -ήτοι το 16% του μισθού- πρέπει να πληρώσουν οι κάτοικοι της πολωνικής πρωτεύουσας για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

4. Μαδρίτη: Οι κάτοικοί της πρέπει να καταβάλλουν το 18% του εισοδήματός τους για να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης.

3. Βουδαπέστη: Το τραμ και το μετρό που μετρά 120 χρόνια ζωής είναι τα στολίδια των δημόσιων μεταφορών της ουγγρικής πρωτεύουσας, μόνο που πέφτουν λίγο ακριβά στους κατοίκους: 616 δολάρια το μήνα, ποσό που ισοδυναμεί με το 20% του μισθού.

2. Βαρκελώνη: Όσοι χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες της δεύτερης μεγαλύτερης ισπανικής πόλης, πρέπει να πληρώσουν 350 δολάρια μηνιαίως, δηλαδή το 20% του μηνιαίου μισθού τους.

1. Βενετία: Η αρχαία ιταλική πολή έχει σύμφωνα με το Expert Market το ακριβότερο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, καθώς όσοι θέλουν να τα χρησιμοποιούν καθημερινά πρέπει να δαπανούν το 26% του μισθού τους αποκλειστικά για τις μετακινήσεις τους από και προς τη δουλειά τους. Είναι μία παρηγοριά ότι στη διαδρομή απολαμβάνουν τα κανάλια, τις εκκλησίες και άλλα όμορφα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της περιφέρειας του Βένετο.

Πηγή: Popaganda.gr