ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός έστειλε στους «16» τον Πλατανιά – Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τον Πανιώνιο

Πρώτος, αήττητος και «απόλυτος» περάτωσε τις υποχρεώσεις του στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός, που πέρασε με 1-0 και από τη Σπάρτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το «3Χ3» χωρίς να δεχθούν γκολ (8-0 τέρματα) και προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας παίρνοντας μαζί τους και τον Πλατανιά που αγωνιούσε, καθώς με νίκη των Λακώνων οι Χανιώτες θα έμεναν εκτός.

Με έξι παίκτες από τις Ακαδημίες στη σύνθεσή τους ως τη λήξη της συνάντησης, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα σε έναν κακό χλοοτάπητα, που όπως και στα Γιάννενα δυσκόλευε πολύ τους παίκτες τους.

Στο 6΄ η κεφαλιά του Ρέτσου βρήκε το εξωτερικό μέρος του δοκαριού, ενώ μετά το πρώτο 20λεπτο η Σπάρτη ισορρόπησε και είχε δυο καλά σουτ με τον Παπαχρήστο, που όμως δεν ανησύχησαν τον Χουτεσιώτη.

Μετά το 60ό λεπτό ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 64΄ με τον Ανδρούτσο και στο 66΄, στη σέντρα του Πάρντο, ο Μανθάτης βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και ξετίναξε τα δίχτυα του Μελίσση σκοράροντας το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Νίκη «προπόνηση» για τον Πανιώνιο

Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ήδη αποκλειστεί, ο Πανιώνιος νίκησε 3-0 στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κυανέρυθροι» έκαναν μια καλή προπόνηση, καθώς τους χώριζε διαφορά από τον αντίπαλό τους και έφτασαν στην επικράτηση με τα γκολ του Ενγκόνγκ στο 72΄ και στο 75΄ και του Πινιώτη στο 81΄.

Από τον όμιλο στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης προκρίθηκαν Κισσαμικός (1ος) και Λεβαδειακός (2ος). Πλέον, τόσο οι «κυανέρυθροι» όσο και ο Πανσερραϊκός στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα των κατηγοριών τους.