ΕΙΔΗΣΕΙΣ
passaris

Ο Πάσσαρης θέλει να γίνει μοναχός στο Αγιον Ορος

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ για τη ζωή και το ξεχωριστό έργο του Αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Ραπτόπουλου, που είναι γνωστός και ως ο «Άγιος των φυλακισμένων».

Ο ίδιος είναι ιεροκήρυκας εδώ και 36 χρόνια και έχει επισκεφθεί σωφρονιστικά ιδρύματα σε 90 χώρες, από την Αλβανία μέχρι τη Μαδαγασκάρη, βοηθώντας κρατούμενους. Ανάμεσα σε αυτούς που έχει συναντήσει είναι και διαβόητοι κακοποιοί, όπως ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρουμανία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του STAR πατέρας Γερβάσιος αποκάλυψει ότι ο Πάσσαρης θέλει να γίνει μοναχός στον Αγιον Ορος. Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σε μια κατάσταση καλής μετανοίας. Διαβάζει θρησκευτικά βιβλία. Έγινε θεολόγος θα έλεγα. Αν κάποιος μιλούσε μαζί του, θα του έδινε την εντύπωση ότι κατέχει θεολογικές γνώσεις και θέλει να γίνει μοναχός. Όταν βγει από τις φυλακές θα γίνει μοναχός, θα πάει κατευθείαν στο Άγιο Όρος. Εξέφρασε την σκέψη αυτή. Εγώ τον κοινωνώ για να του δείξω ότι ο Θεός δεν τον έχει ξεχάσει. Ο Θεός ήρθε πρώτα για τους αμαρτωλούς»

Πηγή: thetoc.gr