ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομπράντοβιτς: Άξιζε ο Ολυμπιακός – Σφαιρόπουλος: Μικρή απογοήτευση

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συνεχάρη τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά παραδέχθηκε πως η Φενέρμπαχτσε άξιζε να κατακτήσει την Euroleague.

O κόουτς των «ερυθρολεύκων« δήλωσε αρχικά: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας που έφεραν την ομάδα μέχρι τον τελικό. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και τον τρόπο που έπαιξαν μέχρι τώρα. Δώσαμε τέσσερα νοκ άουτ ματς για να γίνουμε πρωταθλητές. Αναφέρομαι στα παιχνίδια των πλέι οφ όπου ήμασταν πίσω με 2-1 απέναντι στην Εφές. Θέλαμε τέσσερις νίκες από τότε για να γίνουμε πρωταθλητές. Κερδίσαμε τα τρία από τα τέσσερα αυτά ματς, αλλά στο τέλος δεν είχαμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε τον τίτλο.
Ασφαλώς υπάρχει μικρή απογοήτευση, αλλά έχουμε και μεγάλη περηφάνια για το πώς παίξαμε και το ότι η ομάδα επέστρεψε στο Final Four και έπαιξε στον τελικό. Θέλω να συγχαρώ τη Φενέρμπαχτσε, για τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Το άξιζαν, έπαιξαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και πήραν το τρόπαιο».
Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έσπευσε να συγχαρεί τον Ολυμπιακό μετά τη νίκη της Φενέρ στον τελικό της Euroleague, τονίζοντας ότι προσπάθησε να φτιάξει την καλύτερη ομάδα που μπορούσε και τώρα είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.
Για τον Ολυμπιακό: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Είναι ένας εξαιρετικός οργανισμός, άξιζε που ήταν εδώ και έπαιξε καλό μπάσκετ. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για μας. Περάσαμε δύο βράδια για να προετοιμάσουμε καλά αυτό το ματς».
Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της Φενέρ: «Η ζωή συνεχίζεται. Οι παίκτες μου μπορούν να το γιορτάσουν, αλλά έχουμε τα play offs της Τουρκίας και θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».
Για το ποιον τίτλο ξεχωρίζει από τους εννέα που έχει πλέον: «Όλους, για όλους δουλέψαμε σκληρά. Θυμάσαι όλες τις δύσκολες στιγμές μέσα στη σεζόν. Θυμάμαι, για παράδειγμα, φέτος που χάσαμε με 36 πόντους από την Μπασκόνια. Τότε ο πρόεδρος είχε έρθει και μιλήσαμε για τα πάντα εκτός από το ματς. Όταν έχεις τέτοια εμπιστοσύνη όλα είναι διαφορετικά».
Για το αν έχει πλάνο να εξελίξει Τούρκους παίκτες: «Η ομάδα είχε μεγάλες φιλοδοξίες και πετύχαμε το στόχο μας. Εγώ προσωπικά δεν κοιτάζω διαβατήρια. Κοιτάζω τους παίκτες και πόσες ώρες περνούν στο παρκέ. Έχουμε ταλαντούχους παίκτες, αλλά το μέλλον τους εξαρτάται περισσότερο από εκείνους παρά από μένα. Εγώ κάθε μέρα περνάω πολλές ώρες στη δουλειά, πάω στις 9 το πρωί και φεύγω στις 10 το βράδυ. Αν τους αρέσει το μπάσκετ μπορούν να προοδεύσουν, αλλιώς όχι».