agora-thessaloniki

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, καλώντας τα μέλη του να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο, στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του ΕΣΘ, ο εμπορικός κόσμος διεκδικεί ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, δίκαιο και ανταποδοτικό, που δεν θα εξοντώνει την Ελληνική οικονομία και την Ελληνική κοινωνία, ένα ασφαλιστικό σύστημα που πρέπει να στηρίζεται σε μια οικονομία που θα ανθεί και θα αναπτύσσεται.

«Λέμε όχι άλλα λουκέτα και ανεργία. Οι άνθρωποι είναι πάνω και πέρα από τους αριθμούς. Ζητούμε την αξιοπρέπεια μας, ζητούμε την επιβίωση μας, ζητούμε πίσω τη ζωή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος εκφράζει την ξεκάθαρη αντίδρασή του και την διαφωνία του «στις αυθαίρετες και κοινωνικά άδικες προτάσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες θα επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αποσκοπούν», επισημαίνοντας πως «το υπό ψήφιση νομοσχέδιο εξοντώνει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, πλήττοντας ευθέως την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο που ανοίγει».

«Θεωρώντας ότι το πρόβλημα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι αυτό καθ’αυτό το ύψος των εισφορών, αλλά η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη αδυναμία καταβολής τους, ο κεντρικός στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη. Κάθε σύστημα συντάξεων τροφοδοτείται από την παραγωγή και την αύξηση του ΑΕΠ. Για να υπάρχουν συντάξεις και παροχές  πρέπει να έχουν δουλειά όλοι. Πρέπει η οικονομία να παράγει και να δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΣΘ