ΕΙΔΗΣΕΙΣ
EFTYXIA

Θέλετε να είστε πιο ευτυχισμένοι; Κάνετε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση κάθε πρωί

Όταν ξυπνάτε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε; Μήπως όλες οι εργασίες που πρέπει να κάνετε; Τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε να απαντήσετε; Ο σωρός των εγγράφων στο γραφείο σας που πρέπει να ταξινομηθεί, ή ίσως η οικιακή εργασία που χρειάζεται να γίνει;

Και τι πιστεύετε ότι μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους; Το φιλί από το μικρό σας αγόρι ή κορίτσι, που πρόκειται να σας δώσει, προτού ξεκινήσετε για το σχολείο; Η αγκαλιά του συντρόφου σας που θα σας υποδεχτεί όταν έρθετε στο σπίτι, ή το γεγονός ότι, ακόμα και αν δεν μπορείτε να έχετε όλα όσα θα θέλατε, είσαστε και πάλι μια χαρά;
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε, ότι «η πιο σημαντική απόφαση που παίρνουμε είναι το αν πιστεύουμε ότι ζούμε σε ένα φιλικό ή σε ένα εχθρικό σύμπαν».

Είναι ο κόσμος που ζούμε φιλικός προς εμάς; Πώς το βλέπετε; Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε.

Η Susan Reynolds, συγγραφέας του «Εκπαιδεύστε το μυαλό σας για να πάρετε Χρόνια», λέει ότι η θετική σκέψη είναι μια διανοητική και συναισθηματική στάση που εστιάζει στη φωτεινή πλευρά της ζωής και αναμένει θετικά αποτελέσματα.

Ένα θετικό πρόσωπο προσδοκά την ευτυχία, την υγεία και την επιτυχία και πιστεύει ότι αυτός ή αυτή μπορεί να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο και δυσκολία.

Η ιδεά της θετικής σκέψης όμως, δεν είναι αποδεκτή από όλους. Κάποιοι, τη θεωρούν ανοησία και γελούν με τους ανθρώπους που ακολουθούν το σκεπτικό της, αλλά υπάρχει κι ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων, που δέχονται τη θετική σκέψη ως πραγματικότητα και πιστεύουν στην αποτελεσματικότητά της.

Και αυτό αποδεικνύεται από τα πολλά βιβλία, τις διαλέξεις και τα μαθήματα που ακολουθούν ορισμένοι ενστερνιζόμενοι την ιδέα της θετικής σκέψης.

Για να τη χρησιμοποιήσετε όμως στη ζωή σας, θα πρέπει να υιοθετήσετε τη στάση της, σε ό, τι κάνετε.

Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τα δημιουργικά μας όνειρα. Να αναζητήσουμε τους πρακτικούς τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορέσουμε να ζήσουμε το όνειρό μας μαζί μ’ αυτούς που αγαπάμε, βάζοντάς τους στην ίδια εφαρμογή, επισημαίνει η κα Ρέινολντς.

Έτσι, όταν ξυπνήσετε αύριο, αναρωτηθείτε: «Ζω σε έναν καλό κόσμο ή έναν κακό κόσμο»;

Να θυμάστε όμως, ότι κανονικά υπάρχει μόνο μια επιλογή.

Κάντε στον εαυτό σας την χάρη και επιλέξτε το σωστό. Διότι η θετική στάση απέναντι στη ζωή, μας κάνει πάντα πιο ευτυχισμένους και υγιείς ενώ η αρνητική πλευρά, θα μας στερήσει όλα αυτά που την κάνουν να αξίζει…