ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Google συζητά πώληση της μονάδας δορυφόρων

Η Google της Alphabet βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ώστε να πουλήσει τη μονάδα δορυφόρων στην ανταγωνίστρια Planet Labs, μια startup δορυφορικών λήψεων, η οποία στοχεύει σε νέο γύρο χρηματοδότησης για να μπορέσει να πληρώσει για την πιθανή εξαγορά, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.

Η πώληση της μονάδας Terra Bella θα αποτελούσε σημαντική μεταστροφή για την Google, η οποία εγκαταλείπει το τελευταίο διάστημα κάποια από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματά της. Ο τεχνολογικός κολοσσός αγόρασε την μονάδα για 500 εκατ. δολάρια το 2014, όταν ήταν ακόμη γνωστή ως Skybox Imaging.

Οι διαπραγματεύσεις κινούνται κυρίως γύρω από το ενδεχόμενο μιας συναλλαγής σε μετρητά συν μετοχές, τόνισαν οι πηγές της εφημερίδας. Η Planet, η οποία ιδρύθηκε το 2011, προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει αυτή τη συμφωνία, αλλά και για να καλύψει τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της, τόνισε ένα από αυτά τα πρόσωπα.

Η Terra Bella έχει εκτοξεύσει επτά σχετικά μικρούς δορυφόρους -καθένας ζυγίζει περίπου 220 λίβρες- ώστε να τραβήξει εικόνες της γης. Η εταιρία χρησιμοποιεί αυτές τις εικόνες για να συλλέξει δεδομένα που μπορεί να πουλήσει, όπως η κίνηση σε ένα εμπορικό λιμάνι ή τα αποθέματα ενός ορυχείου χαλκού. Οι φωτογραφίες αυτές βοήθησαν επίσης την Google να επεκτείνει την υπηρεσία χαρτών, επεσήμανε ο Tim Farrar, επικεφαλής έρευνας στον τομέα των δορυφόρων, στην TMW Associates.