ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ert-gkafa

Η ΕΡΤ απάντησε για τη ζωντανή σύνδεση – κονσέρβα

Θυμάστε τον Γιώργο Αυτιά που έπαιζε ένα βίντεο με συνέντευξη υπουργού τρεις μέρες σερί «κοροϊδεύοντας» τους τηλεθεατές πως είναι ζωντανή η συζήτηση ενώ στην πραγματικότητα μιλούσε σε ένα… βίντεο;

Τη δόξα του λοιπόν ζήλεψαν στην ΕΡΤ, στο πρωινό δελτίο ειδήσεων. Ετσι, στις 22 Φεβρουαρίου η Αλεξάνδρα Δουβαρά καλημέριζε τον ρεπόρτερ Γιώργο Γεραφέντη ζητώντας του να μεταφέρει το ρεπορτάζ για την (ας πούμε) απόδραση Μαζιώτη από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

«Καλημέρα Γιώργο», είπε, και ο Γιώργος όχι μόνο δεν της ανταπέδωσε την καλημέρα αλλά μπήκε και απότομα στο θέμα. Τέλος πάντων, μη σας τα πολυλογώ, ο Γιώργος Γεραφέντης δεν ήταν live στον αέρα, απλώς έπαιζε το βίντεο στο οποίο μίλησε την προηγουμένη στον Πάνο Χαρίτο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Δεν ξέρουμε μόνο αν έχουν κάνει κι άλλες φορές κάτι παρόμοιο.


Η ΕΡΤ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη για το… λάθος. «Μία λάθος συνεννόηση των συντελεστών στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έγινε “θέμα” στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα σε δελτίο των 06.00 αντί της ορθής διατύπωσης της παρουσιάστριας, που θα έπρεπε να είναι “ας παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη”, ώστε να παίξει αμέσως μετά το σχετικό βίντεο, έπεσε τίτλος “super” που παρέπεμπε σε ζωντανή σύνδεση με τον αρμόδιο ρεπόρτερ. Η ΕΡΤ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές και να ευχαριστήσει όσους επισήμαναν το λάθος».

Πηγή: efsyn.gr (Του Δημήτρη Κανελλόπουλου)


TAG